Тирана ще бъде домакин на единайсетия Парад на гордостта на

...
Тирана ще бъде домакин на единайсетия Парад на гордостта на
Коментари Харесай

Парад на гордостта ще се състои на 21 май в Тирана

Тирана ще бъде хазаин на единайсетия Парад на гордостта на 21 май, съгласно известие на локални деятели и неправителствени организации в обществените медии, представено от уеб страницата Екзит.

Тазгодишния церемониал бележи завръщане към събитията онлайн, откакто въведените поради пандемията от КОВИД-19 ограничавания върху по-големи събирания принуди уредниците да организират парада в цифров формат през две поредни години.

Членове на общността ЛГБТ+ и техни съидейници ще се съберат на площад " Майка Тереза " в Тирана в събота, 21 май, в 11.00 часа, с цел да дадат начало на парада.

Парадът на гордостта ще бъде кулминационната точка на серия от събития, продължаващи през цялата седмица, чийто фокус ще бъдат правата и методът на живот на хората от общността ЛГБТ+.



Тазгодишният церемониал ще бъде озаглавен " Ние сме семейство " и ще подчертава върху проблемите на фамилиите ЛГБТ+.

" Ние сме семейство ", тъй като фамилиите ЛГБТ+ са безспорни фамилии. Нашите фамилии съществуват! Те са част от нашето общество. Те са подхранвани от обич и посветеност един на различен, макар провокациите, дискриминирането и саможертвите ", се показва в известие на неправителствената организация " Aleanca LGBT ".

Призивът да се обърне внимание на фамилиите ЛГБТ+ идва откакто настояването на двойка лесбийки да бъдат приети за родители на техните близначки провокира вълна от неодобрение в обществените медии и докара до акция на тормоз над двете дами, отбелязва уеб сайтът.

В отговор деятелите за правата на ЛГБТ+ разгласиха отворено писмо, в което показват, че двете момиченца заслужават законова отбрана, а майките заслужават да бъдат третирани равноправно от закона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР