Тираджия от ловната дружинка в санданското село Кръстилци се прибрал

...
Тираджия от ловната дружинка в санданското село Кръстилци се прибрал
Коментари Харесай

Тираджия повали 120-кг глиган без нито един изстрел

Тираджия от ловната дружинка в санданското село Кръстилци се прибрал от последния ловджийски излет с актив 120-килограмов глиган, макар че не е създал нито един изстрел.

Историята на Румен Руйков е дотолкоз куриозна, че може да мине и за анекдот, в случай че не са безапелационните свидетелства на сътрудниците му, както и на обстоятелството, че началник на ловната дружинка е експредседателя на Общински съвет в Сандански доктор Георги Синански, оповестява Struma.bg.

Руйков чакал на пусия в региона, когато чул звук от приближаващо животно и той се настроил с пушката в очакване на дивото прасе. Изведнъж от храстите към него се насочил глиган, който не бил от най-големите, до момента в който се прицелвал, прасето се строполило на метри от него бездиханно.

„ Беше ненадейно, не знаех какво да си мисля, по тази причина, без да смъквам пушката, се придвижих към животното, с цел да видя какво е станало. Бях нащрек, когато се приближих, прасето не издаваше никакви признаци на живот, побутнах го с дулото, никаква реакция. Тогава видях кървава диря от патрон и реших, че някой сътрудник на друго място го е прострeлял, животното е бягало, до момента в който му стигнат силите, и те свършили двайсетина метра пред мен. Все отново се зарадвах, тъй като одобрих, че шансът е мой “, споделя Румен Руйков.

Когато дружинката се събрала, станало ясно, че никой от тях не е стрелял по животното, и приели, че е доста евентуално то да е било подгонено и простреляно от прилежаща дружинка, която е ловувала в петричките села Дреново или Яково. В последна сметка на Руйков била приписана заслугата и той отнесъл, както традицията повелява, главата на животното у дома.

„ Глиганът не е от огромните, към 120 кг, само че тази преживелица ще се помни завинаги”, безапелационен е ловджията, който се снима за спомен с трофея, който е негов пети, откогато върви по горите с пушката.

Това е втора слука на кръстилските ловджии от началото на сезона, само че сигурно тя ще дава мотиви дълги години за майтапи и ловни лакърдии.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР