Тинейджърската възраст е може би най-трудната. На младежите им се

...
Тинейджърската възраст е може би най-трудната. На младежите им се
Коментари Харесай

Тинейджърски диети

Тинейджърската възраст е може би най-трудната. На младежите им се постанова да се оправят с редица новости в заобикалящия ги свят. Настъпващите хормонални промени, образователните отговорности, любовните драми, фамилните и другарски несъгласия, са единствено част от проблемите, които се струпват на главите им.

Едни от най-наболелите проблеми за един младеж е методът, по който наподобява. Диетите са средство, употребявано за намаляване от доста възрастни хора.

Но даже те от време на време не са задоволително способени и избират несъответствуващи хранителни режими, които по-скоро им вредят, в сравнение с да оказват помощ. А за тинейджърите сходен въпрос е доста по-сложен и внимателен.

 Диета

Когато става въпрос за тийнеджърски диети, би трябвало да се има поради, че младежите към момента не са развити изцяло.

През тинейджърските си години те не престават да порастват и занапред да се развиват, заради което имат разнообразни хранителни потребности, спрямо възрастните. Често е изцяло обикновено дневният режим на някои хранителни субстанции за тинейджърите да надвишава този за възрастните.

Често обаче необятно публикуваните диети лимитират потреблението на доста храни. А това би основало проблем при тинейджърите, поради недостиг на потребни субстанции. Бързият напредък на костите да вземем за пример се случва сред 12 и 17-годишна възраст, само че растежът продължава до към 25 години, въпреки и не с толкоз бързи темпове.

 Хранене

Ако се ограничи приемът на калций, то този напредък би се лимитирал, което е нездравословно за здравето. Освен това с сходна постъпка в по-напреднала възраст може да докара до остеопороза.

Един от най-обезпокоителните аспекти, що се отнася до тийнейджърски диети, е психическият. Честото или цялостно ограничение от някои храни може да се трансформира в съществено хранително разстройство. Трябва да се знае, че жертви на питателните разстройства могат да бъдат освен девойките, само че и момчетата.

Подлагането на диети на младежите не е целесъобразно, Въпреки това се постановат някакви ограничавания в питателните режими, заради възходящата вълна от затлъстяване при деца, тъкмо в тийнейджърска възраст.

Ако един тинейджър има проблеми с килограмите, то не се постанова подлагането на диета с стеснен банкет на калории. Той просто би трябвало да промени своите хранителни привички, посредством създаването и спазването на дълготраен хранителен режим. При потребност сходна хранителна стратегия се съветва със експерт.

Тя би трябвало да съдържа в себе си всички нужни за растежа на тялото вещества. Най-вече би трябвало да съдържа в себе си храни, богати на калций за растящите кости, протеини за развиването на мускулатурата, прости/бавни въглехидрати за продължителната сила, която дават и витамини, и минерали, за поддържането на здравословен живот.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР