TikTok въвежда серия от промени, която включва нова система за

...
TikTok въвежда серия от промени, която включва нова система за
Коментари Харесай

TikTok въвежда система за предупреждения за създатели, които нарушават правилата

TikTok вкарва серия от промени, която включва нова система за предизвестия, както и функционалности, които разрешават на основателите да ревизират дали тяхното наличие е блокирано от рекомендациите на приложението. Промените идват, с цел да се усили прозрачността и метода, по който се модерира наличието, както и алгоритмичните рекомендации - и двете бяха обект на наблюдаване от законодатели, регулатори и  критици.

В обява в блог компанията споделя, че новата система е предопределена да се оправи с „ повтарящите се извършители “, които могат да окажат голямо влияние върху платформата. Компанията добави, че потребителите могат да бъдат неразрешени единствено след едно предизвестие, в случай че нарушаването се смята за „ тежко “.
-->
Промяната прави политиката на TikTok по-съвместима с тази на неговите сътрудници. YouTube и Meta също употребяват система за предизвестия против сметки, които нарушават техните правила, макар че всяка платформа има свои лични критерии за установяване на предизвестия и наказванията, свързани с тях.

В този смисъл TikTok споделя, че също по този начин ще даде на основателите нови принадлежности, с цел да видят дали акаунтът им е натрупал стачки през предходните 90 дни. Функцията ще съществува в нов раздел „ положение на акаунта “ в Центъра за сигурност на приложението. Компанията също по този начин прибавя раздел „ отчети “, където потребителите могат да проследят всяко наличие или сметки, за които са докладвали.

TikTok също стартира да тества две нови функционалности, които се занимават с рекомендации. Първата ще уведоми основателите, в случай че някой от техните видеоклипове е бил блокиран от страницата For You на приложението, а вторият тест ще разреши на потребителите всъщност да нулират рекомендациите, които се демонстрират в страницата За вас. Според представител на TikTok, участниците в теста ще видят алтернатива за „ освежаване “ в своята емисия For You, което главно дава ново начало на главната емисия на приложението. 

Актуализациите идват в нерешителен миг за TikTok. Компанията прекара последните две години в договаряния с Комитета по задгранични вложения в Съединените щати (CFIUS) по отношение на промени в своите политики и практики, с цел да може да продължи да работи в Съединени американски щати. В същото време контролът върху компанията се ускори. И до момента в който последните промени биха могли доста да усилят прозрачността за основателите и потребителите на TikTok, актуализациите сами по себе си надали ще задоволят най-твърдите критици на компанията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР