Тихомълком, без обсъждане, изслушването на премиера в оставка Бойко Борисов

...
Тихомълком, без обсъждане, изслушването на премиера в оставка Бойко Борисов
Коментари Харесай

Изслушването на Борисов тихомълком отпадна от дневния ред на парламента


Тихомълком, без разискване, чуването на премиера в оставка Бойко Борисов изчезна от дневния ред на депутатите. Въпреки че в петък те му отделиха няколко часа и най-после го задължиха да се яви и да приказва по Плана за възобновяване и развиване.

Точката не фигурираше в прочетената от ръководителя на Народното събрание Ива Митева и утвърдена от пленарната зала стратегия. Изказвания по тематиката нямаше, макар че отвън пленарна зала всички партии го оповестиха за страхливец и настояха, че би трябвало да се разисква и разяснява Плана, от който значително зависи стопанската система на страната в идващите няколко години.

Втора точка е чуването на фиансовия министър Кирил Ананиев за осъществяването на бюджета, касовите наличия и проектите за тяхното развиване.

От през днешния ден депутатите ще гласоподават електронно, което се чака да облекчи доста работата им.

Иначе при започване на съвещанието всички групи се изредиха да си разменят обвинявания в подмолни сделки и клатушкане към ГЕРБ или Движение за права и свободи.

От „ ИТН “ обявиха, че всеки, който поддържа с гласуването каквото и да е предложение на ГЕРБ, влиза в сделки с нея и крепи статуквото. Българска социалистическа партия пък остро разкритикуваха „ новите партии “, че са отказали приемането на мораториум върху покупко-продажбите и назначенията на настоящето държавно управление в оставка и с това са разрешили на Борисов и ГЕРБ да кадруват в енергетиката и да бетонират свои хора за най-малко пет години напред. ГЕРБ пък нападнаха „ ДемократичнаБългария “ и обявиха,че се готви държавно управление с поддръжката на Движение за права и свободи.

Тома Биков завърза интригата в опит да настрои една против друга така наречен „ партии на митинга “. Попита от трибуната водят ли се договаряния за кабинет на " ИТН " с поддръжката на другите нови партии - " Демократична България " и " Изправи се! Мутри вън ", и Движение за права и свободи. " Каква е логиката на " Демократична България " да откаже каквито и да било диалози с ГЕРБ, само че да дава министри на хипотетично пративителсто на " ИТН?. Да не би да сте узрели за оферти от водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ за експертен кабинет, който да е заслон за политеческа безнаказаност? ", изсъска Биков.

В отговор от Движение за права и свободи оповестиха ГЕРБ за „ токсична партия “. Демократична България пък дадоха отговор, че не влизат в сделки с Движение за права и свободи, а точно партията на Борисов.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР