Тичането винаги е била най-предпочитаната и полезна тренировка за поддържане

...
Тичането винаги е била най-предпочитаната и полезна тренировка за поддържане
Коментари Харесай

Ползите от тичането

Тичането постоянно е била най-предпочитаната и потребна подготовка за поддържане на добра форма. Не е нужно да плащате карти за фитнес, да се преценявате с някой различен или да ви е нужна по-специална подготовка. Трябват ви единствено крепко завързани маратонки и състезателен екип, с цел да отидете в близкия парк или стадион, където да изгубите калории. В последната година кросът стана още по-предпочитан от хората, тъй като не се постанова да сте покрай други трениращи и елементарно може да се съблюдава отдалеченост. Освен това рискът от травми е доста по-малък спрямо повдигането на тежести да вземем за пример.

Преди да започнете да тичате е хубаво да се подготвите добре. Удобните обувки са доста значими, тъй като натоварването върху стъпалата е по-голямо и с цел да не получите пострадвания, би трябвало да се чувствате удобно. Загрявката също е основна. Тя може да ви защищити от травми като разтежения, скъсвания на мускули и даже коленни контузии, като това е изключително значимо, когато тичате през зимата. Ето и някои изгоди от тичането:

Натоварва цялата ви мускулатура

Някои хора не помнят, само че с изключение на долните мускули, в този вид подготовка интензивно взе участие и горната мускулатура. Бягането може да заздрави костите ни, сухожилията и да ни защищити от проблеми с напредването на възрастта.

Полезно е за сърцето

Според лекарите 150-минутна интензивност на седмица под формата на интензивно бягане усъвършенства положението на сърцето ви. Независимо от темпото на тичане, в случай че постоянно тичате, ще подобрите сърдечния си темп и това ще се отрази на целия ви организъм.

Учи на доста здравословни привички

Колкото повече мислите за тренировката, толкоз по-здравословно ще живеете. Тичането може да ви накара да забравите за някои неща, които сте правили и не са били потребни за здравето ви. Докато тичате, няма да мислите за цигари или алкохол. Ще започнете да желаете да си лягате по-рано, с цел да се заредите с нови сили за идната подготовка.

Подобрява настроението

Тичането зарежда организма и съзнанието ви. Според изследвания хората, които упражняват, са заредени с положително въодушевление, освободени душевен и мисленето им е по-целенасочено.

Ставате по-издръжливи

В началото всеки изпитва компликации. Не очаквайте, че в случай че сте новак бегач, ще изминете няколко километра, без да се задъхате. Това се реализира с неизменност и чести тренировки. Не се отхвърляйте при първия симптом на отмалялост. Това е един от главните добродетели, които можете да придобиете с тичането.

Бягането в парка е налично за всеки, само че за него се изисква доста воля и неизменност. Не се отхвърляйте елементарно и в случай че желаете да упражнявате съществено, превърнете тичането в неизменима част от живота ви.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР