#TheHammerAndTheDance - Чукът и танцът, така е известна възприетата от

...
#TheHammerAndTheDance - Чукът и танцът, така е известна възприетата от
Коментари Харесай

Радан Кънев: Чукът не помага да танцуваш, ако се удряш в коляното

#TheHammerAndTheDance - Чукът и танцът, по този начин е известна възприетата от 90% от демократичните държавни управления тактика за битка с COVID-19. Налагат се строги ограничения ( " чукът " ) за обществена отдалеченост, които дават време на властта и здравната система да се приготвят за действителната битка с вируса и опция за връщане към един по-нормален метод на живот ( " танцът " ) - тестване, следене, уединяване на инфектираните и контактните, лечение*.

" Чукът " самичък по себе си не може да пребори пандемията - той обезпечава време и запаси за действителната битка.

Случаят със самолета от Амстердам, напълно цялостен с контактни лица, които бяха оставени да се разпилян безотговорно, демонстрира, че у нас " Чукът " не се употребява по предопределение. Времето - към този момент 50 дни (!) - не е употребявано за ефикасни ограничения за тестване, следене и лекуване. В реалност, ограниченията за обществена отдалеченост бяха употребявани единствено за заплашване на жителите, присвояване на власт и трупане на политически дял от ръководещите.

И в този момент ситуацията е обезпокоително - хората са към този момент изморени от ограниченията, стопанската система е на ръба на сриване, спестяванията на фамилиите и компаниите - изхарчени или мощно намалели. Силите ни, като общество, да удържаме ограниченията без почтен разговор с властта и без ясна вероятност за идващите стъпки - и медицински, и стопански, са пред привършване. Изчерпва се и главният запас - доверието в държавното управление и щаба.

А действителната работа очевидно занапред би трябвало да стартира. По-добре късно, в сравнение с в никакъв случай. Боя се, обаче, че в опитите да употребяват " Чука " за политически PR, ръководещите няколко пъти се удариха в капачката. И в този момент им е мъчно да " танцуват ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР