Тези, които харесват храната с богат вкус, сигурно са опитвали

...
Тези, които харесват храната с богат вкус, сигурно са опитвали
Коментари Харесай

Как да си направите сами вкусни начос?

Тези, които харесват храната с богат усет, несъмнено са опитвали мексиканските начос. Това хрупкаво наслаждение донася уханието и усета на Мексико и е една от насладите на мексиканската кухня.

Без подозрение начос е нещото, което всеки си поръчва, когато посети мексикански ресторант. Представлява тортила чипс с разнообразни съставки, които не са закрепени и дават опция за разрастване на фантазията на готвача, както и независимост в избора на обичани добавки.

Първоначално начос са се приготвяли единствено с тортила чипс и разтопено сирене. Това е истинската рецепта за начос. Постепенно стартират да прибавят и други артикули - фасул, царевица, мляно месо, халапеньо, домати, подправки, присъщи за Мексико, и от първичния снак се стига до ядене, което се сервира и като главно ястие.

 Начос със сос

В Америка го подготвят като обичайната храна, която употребяват при следене на финала по американски футбол. Пак в Съединени американски щати датата 6 ноември е отредена за този чипс, тъй като в страната означават деня на начос.

Тъй като това е мексиканско ястие, лютият усет е присъщ за него. За тези, които не обичат лютиво, както и за децата, може да се пропусне лютата фалшификация.

Когато се предлага рецепта за начос, нормално се дават като основа готовите тортила чипс, а в добавка се предлага дип, който може да бъде подготвен от птиче месо, кайма или даже свински черен дроб, фасул, домати, други съставки, гуакамоле и наложителните люти чушлета, а сос начо се подготвя от масло, брашно, мляко и настъргано сирене чедър. Сосът се изсипва върху начосите и от горната страна се прибавя гарнитурата.

За тези, които желаят да си подготвят всичко сами вкъщи, най-важно ще бъде приготвянето на тортила чипс. Ето рецептата за него.

Необходими съставки: 1 ч.ч. царевично брашно, ½ ч.ч. бяло брашно, ¼ ч.ч. лой (олио), 5-6 лъжици вода, 1 щипка сол.

 Начос

Начин на подготвяне: Всички съставки се смесват и се бъркат на първо време с дървена бъркалка, а след това се меси с ръце. За да се получи приблизително твърдо тесто, може да се прибавя вода, в случай че е належащо. Тестото се разточва на тънка кора и се реже на триъгълници.

Пекат се за 5-6 минути в загрята на 180 градуса фурна. Готовите тортила чипс късчета се подреждат в паница и се прибавят останалите съставки съгласно желанията.

Тази мексиканска храна се подготвя бързо и се употребява бързо, до момента в който е хрупкава, тъй като другояче чипсът се размеква и към този момент не е подобаващ за консумация.

Ето и още хрупкави оферти за:

- картофен чипс;

- домашни солети;

- домашни крекери.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР