Тези хора от гетата живеят в друг свят - това

...
Тези хора от гетата живеят в друг свят - това
Коментари Харесай

Карлос Контрерас от ВМРО описа истинската картинка в ромските гета, за която малцина се осмеляват да говорят

Тези хора от гетата живеят в различен свят - това е реалност, и който твърди, че те са едни редови български жители, той лъже: те не се държат по този начин даже и между тях. Това съобщи в " Денят онлайн " в Канал 3 Карлос Контрерас от Вътрешна македонска революционна организация.

" Това са хора, за които законът не значи нищо. Заради някакъв слух те са способни да убият човек - имаме проблем и това е мястото на тези хора изобщо в обществото. За мен тяхното държание демонстрира някаква форма на социопатия. Някаква фотография, демонстрираха в махалата, става мотив за кървава вендета по улиците ", разясни той.

Той предложи да не се употребяват изрази като " да се успокои ", " да се потуши " напрежението и изясни за какво: " Защото политиката на мирното взаимно битие не работи. Трябва да се тръгне към решение на казуса с гетата. Казусът с Асеновград не е нова картинка. Така се случва, когато страната излезе от един избран квартал или територия, и остави там някакви етнически главатари ".

Според него страната не прави нищо в тези махали, а единствено стои извън и записва закононарушения, или написа в тетрадката какъв брой възпитаници имало в учебно заведение.

" На избори някои доста сполучливо ги преброяват в изборните описи ", добави той.

" Действията на полицията след побоя в Асеновград не е била съответна ", съобщи още Контрерас.

" В първите часове махалата трябваше да бъде затворена, в нея да влязат икономическа, престъпна полиция. Оказа се, че там има хора, които се занимават намерено с ислямизъм. Един от арестуваните се оказа забъркан в делото за коренен ислямизъм в Пазарджик. Тук се отваря и нов слой - за радикализацията в гетата. ДАНС единствено записва. А би трябвало като институции в обществото да преминем от съзерцатеност към дейности ", сподели още той.

За решаването на казуса обаче не доближават хора и сили поради неналичието на фрагменти в Министерство на вътрешните работи.

" Проблемът се взема решение с хора на терен - всеки ден. А Министерство на вътрешните работи или няма средства, или няма време. Решението за Вътрешна македонска революционна организация е едно: Министерство на вътрешните работи да влезе на терена. Но моето мнение е, че тематиката за заплатите в Министерство на вътрешните работи е решена преди да бъде заложена: няма по какъв начин да очаквате някой за 600 лв. да виси по 24 часа по улиците ", сподели Контрерас.

" Силните страни влагат доста в бранш сигурност - да не взимаме единствено лозунгите от тях. Не са и единствено заплатите - години наред редовите служители на реда не усещаха поддръжка от вишестоящите си началници. Най-лесното бе да се уволни някой офицер или служител на реда, намесен в скандал.

В момента министър Радев има исторически късмет да промени този метод - по какъв начин тези чиновници да работят на терена, когато се дават спорни заповеди и единствено чакат да им забият ножа от горната страна ", показа той.

И добави:

" Връщам се първоначално - работа на икономическа полиция. Тези хора се държат по този начин, тъй като имат някаква форма на поддръжка на локалния водач - икономическа, политическа.

Ето за какво предлагаме профилиран екип от прокурори да отиде там - има такава процедура, както беше в тази ситуация с Враца със гибелта на момчето, умряло след побой. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР