„Тези дни въпросът по отношение на язовир „Пазар дере” е

...
„Тези дни въпросът по отношение на язовир „Пазар дере” е
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов: Обществото беше подведено за язовирите

„ Тези дни въпросът във връзка с язовир „ Пазар дере” е много настоящ. Той в действителност е риторичен, тъй като е ясно, че язовирът е изтърван, което е видно и от думите на шефа на Държавното дружество „ Управление и стопанисване на язовири “. Вчера той сподели, че язовирът е бил цялостен преди дни и се работи съгласно нормативната база. Тъй като оборудването още е в ремонт, язовирът се изпразва от време на време до кота мъртъв размер. Това се прави по всички правила на закона”. Това съобщи на брифинг някогашният министър на стопанската система Лъчезар Борисов.
https://www.facebook.com/PPGERB/videos/498630428127797
„ Днес още веднъж в границите на нарушение на правилата за честност, бистрота и професионализъм обществото беше подведено. Затова ние, спазвайки тези правила, желаеме да предоставим тази информация на обществото”, сподели още той.

Днес министърът на стопанската система Кирил Петков съобщи, че са открити злоупотреби за милиони при инспекцията на язовирите.

„ На първо място желая да кажа, че цената на бетона не е над 200 лева, а е 90-95 лева за един от съответните обекти, който през днешния ден беше споменат”, съобщи Борисов.

Той показа и фактурата във връзка с цената на бетона. „ Записано е, че цената на единия тип бетон е 90 лева цена на пространствен метър, а на другия тип – 95 лева Явно сътрудниците на министъра на стопанската система употребяват общата сума, включваща безусловно всички действия и най-вероятно изпускат часовата ставка, доставност складови разноски, фактът, че бетонът даже на 90-95 лева има хидроустойчивост и други характерности. Обръщам внимание, че това се реализира и с машинизация. Механизацията на една бетон помпа на машинна промяна коства 195 лева.”, сподели Лъчезар Борисов.

„ По-рано през днешния ден беше упомената и цената на превоза. Беше представена цена на тон/км. Такава цена няма. Цената, която е употребена, включва доставка и полагане на трошен камък до 40 км, като в нея е включен както превозът, по този начин и цената на камъка, а освен транспорта”, уточни още той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР