Тези дни столетникът от Пловдив Александър Николов навърши 102 години.

...
Тези дни столетникът от Пловдив Александър Николов навърши 102 години.
Коментари Харесай

Пловдивски столетник разкри диетата си!

Тези дни столетникът от Пловдив Александър Николов навърши 102 години. Въпреки преклонната си възраст Сандо се усеща добре, витален е, чете без очила и може да се похвали с това, че в никакъв случай не е постъпвал в болница.

Дълголетието си възрастният пловдивчанин дължи на ген, само че това не е единствената причина за него. По думите му здравословният му хранителен режим също е съдействал за това.

 Мляко с ориз

Мъжът яде по три пъти дневно. За закуска похапва една ябълка с мед и сирене. Освен това на всяка хапка приема и по една орехова ядка. Позволява си също кафе с мляко и няколко бисквитки.

За обяд яде сготвено ядене от близкия ресторант, а за вечеря похапва в дома си, като постоянно поставя на масата си купичка мляко с ориз и тахан халва.

На вечеря хапвам по 5-6 хапки тахан, споделя столетникът пред Българска телеграфна агенция.

 Тахан

В допълнение Александър показва, че в никакъв случай не е преяждал и яде толкоз, едвам се засити. Освен това той не е употребявал алкохол и в никакъв случай не е посягал към цигара.

За да се поддържа във форма, възрастният мъж не разчита единствено на храната, само че и на придвижването. По няколко пъти дневно той изкачва стълбите до четвъртия етаж.

Това му разрешава да се усеща отлично макар преклонната си възраст и да се радва на избистрен разум.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР