Тези дни правят впечатление засилените проверки на документите за самоличност

...
Тези дни правят впечатление засилените проверки на документите за самоличност
Коментари Харесай

Турция: Засилени проверки на документите за самоличност

Тези дни вършат усещане засилените инспекции на документите за идентичност на жителите на публични места в Истанбул от страна на турските сили по сигурността.

Екипи от по двама или трима служители на реда, ситуирани на основни места в Истанбул, по спирките на метрото, пред моловете стопират за инспекция на документите разнообразни жители.

Онези, които са с неточен документ за идентичност са арестувани от полицията.

Засилените инспекции са на фона на изявлението на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, от преди два дни, в което съобщи, че се работи по план за връщането на към 1 млн. сирийски мигранти в Сирия.

Засилен е контролът и на ГКПП-тата на турско-сирийската граница, по данни на турските гранични управляващи.

Днес е последният ден на Рамазан Байрам. По традиция на байрама се отваря границата и сирийците, които живеят в Турция, посещават околните си в родината и се връщат назад след празника.

Но водачът на турските националисти Девлет Бахчели, който е съдружник на Ердоган в Републиканския алианс, прикани “сирийските мигранти, които са отишли за Рамазан Байрам в Сирия, да не се връщат назад в Турция”.

Около 3.7 млн. сирийци са главната маса мигранти в Турция. Те са със статут на краткотрайна протекция от турската страна.

Другата огромна група от към 2.5 млн. души съставляват главно мигрантите от Афганистан, Мароко, Алжир и други

По данни на Истанбулската огромна община в рамките на мегаполиса обитават 1 182 157 чужденци. От тях 644 726 са с разрешителни за престояване, 535 025 сирийци със статут на краткотрайна протекция и 2406 са със статут на мигранти от разнообразни страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР