Tesla инвестира повече от 3,6 милиарда долара в своята гига

...
Tesla инвестира повече от 3,6 милиарда долара в своята гига
Коментари Харесай

Новата инвестиция на Tesla от 3,6 милиарда долара в Невада

Tesla влага повече от 3,6 милиарда $ в своята гига фабрика в Рино, Невада, а част от парите са да построи своя първи елетрчески камион. Компанията публично достави първия от своите дълго отлагани електрически камиони Semi на PepsiCo през декември, само че в този момент компанията е подготвена доста да разшири производството на новото транспортно средство.

Публикация в блога на Tesla обаче не прецизира какъв брой камиона може да създава постоянно фабриката или по кое време се чака да отвори порти, тъй че може да мине известно време, преди този огромен размер да се появи.
-->
В допълнение, Tesla желае да употребява инвестицията в Невада за създаване на 100 GWh фабрика за акумулаторни кафези, която съгласно компанията ще има „ потенциал да създава задоволително акумулатори за 2 милиона лекотоварни транспортни средства годишно “, както и да наеме 3000 нови чиновници. В момента Gigafactory създава над 37 GWh акумулатори годишно, задоволителни за към 500 000 транспортни средства.

Въпреки инвестицията Tesla беше подложена на инспекция за това по какъв начин фабриката е трансформирала град Рино, обвиняванията, че е прикривала трафика на опиати и е шпионирала чиновници. Компанията също ръководи заводи в Ню Йорк, Китай, Германия и Тексас и съгласно известията възнамерява такава за Мексико.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР