Терористът, който стреля в две джамии в Нова Зеландия и

...
Терористът, който стреля в две джамии в Нова Зеландия и
Коментари Харесай

ОЩЕ РАЗКРИТИЯ! Терористът от Нова Зеландия е спал в Плевен

Терористът, който стреля в две джамии в Нова Зеландия и умъртви 49 души, е спал в Плевен. Това заяви основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

Брентън Тарант е бил в България през 2018 година Според събраната от службите информация досега, мъжът е обитавал на няколко места, до момента в който е обикалял страната ни.

„ През нощта сътрудниците не са спрели да работят. Искам да успокоя всички, че до този миг няма никакви данни за активност, обвързвана с тероризъм на територията на България”, съобщи Иванов.

„ Засега данните, които имаме е, че той е бил в България като екскурзиант. Няма данни да се е срещал, в този момент се ревизират местата, където е преспивал. Продължава работата, въпреки всичко е бил една седмица. Да, може да проверим дали се в срещал с български жители или с непознати жители на територията на страната”, изясни Иванов.

По думите му данните към този момент сочат, че от самото начало е пътувал самичък.

„ Исторически обекти е посещавал. Пак споделям няма никакви данни за осъществяване на някаква активност, обвързвана с тероризъм на територията на страната”, съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Той отхвърли да даде повече информация за това, къде тъкмо е спал Тарант в Плевен.

„ Имаме я тази информация, само че не мога да ви я кажа. На няколко места е спал, открити са, знаем обитаемоте места. Няма по какъв начин да ви кажа, до момента в който не правим нужните проверки”, добави Иванов.

Той обаче съобщи, че към момента няма информация по какъв начин е плащал у нас – кеш или с карта.

„ Всичко това се ревизира, имаме добра връзка с сътрудниците от ДАНС, контратерористичният център работи, там има сътрудници от всички служби, настрана държим натоварен продан с партньорските служби”, добави Иванов.

„ Това е най-важното съгласно мен, че нямаме никакви данни за терористична активност на територията на страната”, изясни Иванов.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР