Тенисист №1 на България Григор Димитров ще открие новия сезон

...
Тенисист №1 на България Григор Димитров ще открие новия сезон
Коментари Харесай

Димитров загрява за АО на "АТР 250" в Мелбърн

Тенисист №1 на България Григор Димитров ще открие новия сезон в седмицата директно преди Откритото състезание на Австралия в Мелбърн (8-21 февруари), заяви TennisKafe.com. Световният №19 е подал поръчка за един от двата шампионата от категория " АТР 250 ", които ще се проведат от 31 януари до 6 февруари в комплекса на АО " Мелбърн Парк " като генерална подготовка за първата за годината конкуренция от Големия шлем.

По същото време (1-5 февруари) там ще се състои и второто издание на международното отборно състезание за мъже за Купата на АТР. Димитров имаше желание още веднъж да бъде капитан на националния ни тим, само че поради свития формат на шампионата в него ще вземат участие 12 вместо 24 тима и към днешна дата България не е измежду тях. За да получи страната ни квота, би трябвало трима тенисисти с по-преден ранкинг от Григор да откажат полагащото им се място.

Засега двама от тях - №16 Давид Гофен (Бел) и №18 Стан Вавринка (Швейц), също са декларирали присъединяване на някой от двата " АТР 250 " в Мелбърн, защото и те са на изчакване за Купата на АТР. Последното 12-о място, даващо право на класиране за международното състезание, сега се заема от Южна Африка поради предпазения ранкинг на №82 Кевин Андерсън.

Двата шампионата в Мелбърн бяха включени изключително в календара на АТР поради следващите промени в графика на професионалния тенис, свързани с пандемията от COVID-19. Единият ще замести анулираната конкуренция в Аделаида (11-17 януари), а другият е с еднократен лиценз за тура. Участниците в тях би трябвало да дойдат в Австралия най-малко две седмици по-рано и да преминат наложителна карантина. В момента Димитров се приготвя в Монте Карло с новия си треньор Данте Ботини.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР