Темповете на напредване на руските части в Донецкото направление са

...
Темповете на напредване на руските части в Донецкото направление са
Коментари Харесай

Боеве по улиците на Северодонецк, руската офанзива се забавя

Темповете на придвижване на съветските елементи в Донецкото направление са ниски . Това оповестява тази заран Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна. Според украинските военни ниското движение се дължи на " физическото безсилие на персоналния състав и на ниското морално и психическо положение ", се споделя в утринната сводка, представена от УНИАН.

Въпреки това обстрелът с минохвъргачки и артилерия, както и с оперативно-тактическа и армейска авиация продължава по цялото направление .

Основните старания на руснаците са съсредоточени в направленията Северодонецк и Бахмут . Специално за Бахмут украинците оповестяват, че настъплението на съветските войски е спряно.

Ръководителят на Луганска област Серхий Гайдай с обществените мрежи оповестява, че съветските военни са се укрепили в Северодонецк, където не престават уличните боеве. Най-малко шест многоетажни здания в Северодонецк и Лисичанск са били развалени през нощта.

" Руснаците са получили подкрепления от мобилизационния запас на 2-ри армейски корпус. Те организираха нахлуване и по посока на Устиновка, само че без триумф ", написа Гайдай в Telegram, представен от съветската редакция на BBC.
 Украйна си е върнала 20% от Северодонецк
Украйна си е върнала 20% от Северодонецк

По-рано руснаците са завзели към 70% от Северодонецк, само че в този момент търпят загуби, съгласно Киев

Американският институт за военни проучвания (ISW), основан във Вашингтон, обобщава последните 24 часа:
Руските сили организират несполучливи офанзиви югоизточно и югозападно от Изюм и западно от Лиман и е малко евентуално да реализират забележителен прогрес към Славянск. Руските сили означиха незначителни триумфи в източната част на Северодонецк, само че украинските сили не престават да подхващат местни контраатаки в и към Северодонецк. Руските сили не вършат опит да щурмуват Авдийвка. Руските сили не съумяха да си върнат изгубените позиции в североизточната част на Херсонска област и продължиха да пазят по-рано заетите позиции. Руските окупационни управляващи стартират да издават съветски паспорти в Херсон и Мелитопол, макар че не престават да се сблъскват с проблеми при установяването на публичен надзор върху окупираните територии и дейностите на украинските партизани.  Зеленски: След 100 дни война, от съветската войска останаха единствено военни закононарушения, срам и ненавист
Зеленски: След 100 дни война, от съветската войска останаха единствено военни закононарушения, срам и ненавист

Вече 261 деца бяха убити от съветската инвазия, означи украинският президент
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР