Температурите ще бъдат между 34 и 38 градуса по ЦелзийДнес

...
Температурите ще бъдат между 34 и 38 градуса по ЦелзийДнес
Коментари Харесай

Днес е най-горещият ден в Германия

Температурите ще бъдат сред 34 и 38 градуса по Целзий

Днес в Германия чакат най-горещия ден за това лято. Във Англия и Франция пък се готвят за безспорни върхове. Експерти предизвестяват, че сходни жеги могат да станат постоянно събитие, написа

Горещата вълна в южните и западни елементи на Европа не стихва. Хиляди трябваше да бъдат евакуирани във Франция, където тук-там термометрите регистрираха рекордни температури. Във Англия също се чакат изключително горещи 48 часа.

Днес в Германия следва най-топлият ден за годината, оповестяват от Германската метеорологична работа - температурите ще бъдат сред 34 и 38 градуса по Целзий. Най-горещият ден до момента през тази година е бил 19 юни, когато е регистрирана температура от 39,2 градуса. "Можем да предположим, че този връх ще бъде надминат във вторник ", съобщи представителят на метеорологичната работа Андреас Фридрих.

Рекордни горещини във Англия

Метеоролозите във Англия чакат температури над 40 градуса. Това доста ще надвиши предходния връх от 38,7 градуса, който беше подложен през 2019 година "Предстоят ни сложни 48 часа ", съобщи министърът на кабинета Кит Малтхаус пред Би Би Си.

Във връзка с горещините държавното управление в Лондон разгласи изключително състояние в страната. Болниците във Англия се притесняват, че през идващите дни ще доближат лимита на опциите си. Железопътните оператори приканиха да се пътува единствено при последна нужда. Движението по железопътния маршрут от Лондон до Йорк и Лийдс е прекратено за вторник сред 11 и 19 ч. заради опасения от увреждане на трасето от горещините.

Хиляди са евакуирани във Франция поради пожарите

Във Франция на няколко места са регистрирани най-високите температури в историята. В Брест на атлантическото крайбрежие на Бретан температурата доближи до 39,3 градуса, надхвърляйки предходния топлинен връх с повече от четири градуса. 40,3 градуса са измерени в Нант, където предходният връх от 40,3 градуса е от 1949 година

В някои райони на Франция, където не престават да бушуват горски пожари, бяха наложени ограничавания за придвижването на коли поради замърсяването на въздуха. Мерките, които влизат в действие тази заран, включват понижаване на скоростта с 20 километра в час по автомагистралите и двулентовите пътища. Освен това ще се прави засилен надзор на скоростта и замърсяването.

В същото време пожарите във Франция доближиха до крайбрежията на Атлантическия океан. Заради пламъците, които бушуват в региона от вторник насам, към този момент бяха евакуирани повече от 16 000 души, в това число почиващи в къмпинги. Огромни кълба пушек можеха да се видят южно от Дюната на Пилат, която е известна туристическа дестинация. 1700 пожарникари се пробват да овладеят стихията в района.

Властите във Франция срещат съществени компликации с преодоляването на горските пожари.

В Испания и Португалия чакат намаление на температурите

Вече двама души починаха при опустошителните горски пожари в Северозападна Испания. 69-годишен овчар е открит мъртъв покрай град Ескобер де Табара в провинция Самора, оповестиха локалните управляващи.

В прилежащата община Лосасио пожарникар е умрял при опит да потуши пламъците. През последните няколко дни пожарите са изравнили със земята десетки хиляди хектари, заяви публичната телевизия на Испания RTVE.

В Португалия пламъците към този момент са унищожили към 30 хиляди декара гора. Мъж и жена починаха, до момента в който се пробват да избягат от приближаващите пожари. На Пиренейски полуостров се надяват, че прогнозите ще се осъществен и в идните дни температурите ще се намалят.

Главният метеоролог на Британската метеорологична работа Пол Гундерсен е безапелационен, че рекордните горещини явно се дължат на изменението на климата. Той и сътрудниците му са загрижени, че сходни "безпрецедентни " горещи дни могат да се трансфорат в постоянно събитие до края на века.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР