Тематичните области мехатроника, биотехнологии и информационни технологии са важни в

...
Тематичните области мехатроника, биотехнологии и информационни технологии са важни в
Коментари Харесай

Везиева: На конкурентен принцип трябва да се създадат индустриални зони в цялата страна

Тематичните области мехатроника, биотехнологии и осведомителни технологии са значими в Плевен, с цел да се сътвори резистентен бизнес, който е обвързван с кръговата стопанска система. Това съобщи министърът на стопанската система Даниела Везиева, която взе присъединяване в работна среща сред представители на плевенския бизнес и локалната власт.

По думите на икономическия министър бизнесът и локалната власт в Плевен би трябвало да се обединят към две тематични области по Иновационната тактика за умна специализация (ИСИС) в идващите 5 години. Това би довело до развиване на региона през средствата по Плана за възобновяване и до превъзмогване на районния дисбаланс. Концентрацията върху две области, които имат капацитет и запас за развиване, ще подсигурява съответна интервенция на страната и по-ефективно асимилиране на средствата. „ Защото плануваният финансов запас по Плана за възобновяване, през националните ограничения, имат за цел да надграждат и основават резистентен бизнес “, добави тя.

" Това, което вършим по Плана за възобновяване и плановите фишове, които към този момент са признати по обособените области, е да разработим критериите дружно с бизнеса, тъй че който и да пристигна като постоянно държавно управление да продължи към този момент достигнатите резултати и да ги доразвие ", разяснява още служебният министър.

Министър Везиева разиска с представители на бизнеса в Плевен и развиването на индустриална зона край града. Тя акцентира, че през Програмата за обществена поддръжка за развиване на индустриални зони в Плана за възобновяване, където има близо 400 млн. лева, заделени единствено за индустриални паркове, ще могат да се финансират зони в цялата страна на конкурентен принцип. Служебният министър посочи, че през фиша за индустриални зони са възможни за кандидатстване както общината, по този начин и бизнесът като бенефициенти.

На събитието участваха още кметът на Плевен Георг Спартански, Областният шеф Марио Тодоров, както и представители на бизнеса от района.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР