Темата за войната измести въпроса с коронавируса. Според д-р Аспарух

...
Темата за войната измести въпроса с коронавируса. Според д-р Аспарух
Коментари Харесай

Всички в Европа се готвят за лятна вълна на Ковид-19

Темата за войната измести въпроса с ковид. Според доктор Аспарух Илиев, началник на лаборатория в Берн, Швейцария и специалист по сигурност на имунизациите, изместването на разновидностите хваща периферията на имунитета, който остава относително висок по отношение на истинския вид на вируса.

По думите му, всички в Европа се приготвят за лятна вълна на разновидността Омикрон. " Добре е да сме подготвени и в България ", разяснява той пред БНР.

" Вероятно няма да е свръхтежък, няма да е тежък, ще е относително по-лек. ", съобщи доктор Илиев.

Специалистът моли българските здравни управляващи да разрешат слагането на втора бустерна доза ваксина. По думите му това е добър вид, до момента в който се появят характерни ваксини за Омикрон.

Няма съображение да бъде неразрешен втори бустер, уточни доктор Илиев в предаването " Преди всички ". " Аз бих предложил на всеки втори бустер ".

Според експерта новите разновидности изместват отбраната от преболедуване и от предходни имунизации.

" Проблемът е не самият имунитет, който въпреки всичко по отношение на истинския вид остава относително висок след преболедуване или имунизация. Проблем е това изместване на разновидностите, което хваща периферията на имунитета ".

Четвъртата доза е нужна за избрани групи пациенти, посочи Аспарух Илиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР