Темата за превенцията на болестта на Алцхаймер и предизвикваната от

...
Темата за превенцията на болестта на Алцхаймер и предизвикваната от
Коментари Харесай

Флаваноидите, Алцхаймерът, деменцията и как да си набавяме полезните вещества

Темата за предварителната защита на заболяването на Алцхаймер и предизвикваната от нея деменция в последните години се разшири с изводите от редица нови проучвания. Те разкриват все нови и нови способи да помогнем на мозъка си в преклонна възраст.

Тъй като няма открит лек за неврологичните болести, нуждата от следването на някои привички, свързани с ежедневни действия, се усилва. Спортът, четенето и потреблението на разнообразни храни и питиета, могат да понижат риска от развиването им.

Според ново изследване, приемът на по-големи количества храни и питиета, богати на флаваноиди, може да ни защищити от Алцхаймер и деменция. След 20-годишен разбор на питателните привички на хора над 50-годишна възраст е открито, че тези, които одобряват по-малко флаваноиди, имат сред два и четири пъти по-голям риск от развиване на неврологичните болести.

Флаваноидите са растителни метаболити, които имат мощно антиоксидантно деяние. Те имат и антивирусен, противораков, противовъзпалителен и противоалергичен резултат.

Срещат се най-вече в плодовете и зеленчуците (круши, ябълки, горски и цитрусови плодове и лук), в напитките на растителна основа (чай и вино) и в натуралния шоколад.

За задоволително консумация за предварителна защита на деменцията учените са пресметнали 19 чаши чай, осем ябълки и круши и 7.5 чаши горски плодове за месец, написа Science Times.

Това проучване и резултатите от него са следващото доказателство за връзката сред храненето и когнитивните функционалности. А предварителната защита е най-хубавото, което можем да създадем за себе си. Дори на 50 години не е късно за смяна, тъй като резултатът от нея няма да закъснее. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР