Темата за гениите и за възможностите, знанията, уменията, които притежават,

...
Темата за гениите и за възможностите, знанията, уменията, които притежават,
Коментари Харесай

Кои са гениите на нашето време?

Темата за гениите и за опциите, знанията, уменията, които имат, е била постоянно обичана на хората за четене, разискване и удивление. Всяко дете, което покаже свръхголеми интелектуални благоприятни условия, се трансформира в топ вест за международните медии. Някои гении съумяват да развият гения си и стават огромни експерти в своята сфера, други избират да се оттеглен, трети „ прегарят “ рано и някак не сбъдват упованията на другите да станат велики. Гениалността е нещо, което всеки човек се прекланя. Но какво мислят самите гении? За един от топ гениите на нашето време обаче гениалността няма нищо с щастливия живот. Самият той избира да живее като елементарен човек и никой да не знае, че е талант. И въпреки всичко кои са гениите в наши дни с най-голям коефициент на просветеност?

1. Терънс Тао – австралийско-американски математик от китайски генезис, IQ около 230

 Терънс Тао е роден на 17 юли 1975 година в Австралия. Той е най-младият участник в Международната олимпиада по математика и то три следващи години – 1986, 1987 и 1988 година. Бил е на 10 години, когато за първи път взе участие. Тогава печели бронзов орден. На идната година става сребърен медалист, а когато е на 13 години взема златен орден. Остава в историята на Олимпиадата като най-младият медалист и то спечелил три медала на такава дребна възраст.

 На 8-годишна възраст Тао реализира резултат от 760 точки в теста SAT. На 20-годишна възраст получава докторска степен от Университета в Принстън. На 24 години към този момент е най-младият професор в Калифорнийския университет, Лос Анджелис. Баща му е педиатър, родом от Шанхай. Майка му е учителка по математика с оценки в математиката и физиката. Родена е в Хонконг. Родителите му се срещат в университета в Хонконг, където учат. Семейството им емигрира за Австралия. Теранс Тао има двама братя, които живеят към момента в Австралия. Те са представлявали страната на Международната олимпиада по математика. Терънс Тао и неговата брачна половинка Лаура, която работи в НАСА, живеят дружно с двете си деца в Лос Анджелис, Калифорния.  

2. Кристофър Хирата – американски физик, IQ към 225

 Роден е през 1982 година. Tой е дете талант. Става най-младият американец, влезнал в националния тим на Съединени американски щати за Международната олимпиада по физика през 1996 година. Бил е единствено на 13 години. Става студент в влиятелния Caltech на 14 години. На 16 години към този момент работи за НАСА по плана за проучване на опцията за колонизиране на Марс. Взема докторска степен по физика от Принстън на 22-годишна възраст.

3. Ким Унг-Йонг – строителен инженер от Корея, IQ 210

 Роден е на 7 март 1962 година в Корея. Баща му е професор. На 4-месечна възраст е почнал да приказвал, а на 6-месечна възраст към този момент е говорел добре. На 3-годишна възраст е можел да чете на корейски, японски, британски, немски и други непознати езици. От дребна възраст е избран като дете талант. На 5-годишна възраст се явява в телевизионно шоу в Япония. По време на шоуто взема решение диференциални уравнения и написа поеми на няколко езика – британски, мандарин, японски, корейски, испански. В наши дни споделя, че даже и сътрудниците му не знаят, че е талант. Радва се на елементарния си живот като чиновник в корпорация. Обожава двамата си сина. Много медии го дефинират като „ провалил се талант “, а той дава отговор умерено, че счита, че щастливият живот не зависи от високия коефициент на просветеност.

Инфо: www.webstage.bg

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР