Тема №1 в беларуските медии и социални мрежи бе здравословното

...
Тема №1 в беларуските медии и социални мрежи бе здравословното
Коментари Харесай

Паника в Беларус! Къде е Лукашенко

Тема №1 в беларуските медии и обществени мрежи бе здравословното положение на Александър Лукашенко - той изглеждаше зле на тържествата в Москва и Минск на 9 май. 

Беларуските медии незабавно обърнаха внимание на обстоятелството, че на парада в Москва нещо не е наред с Лукашенко.
-->
Той изглеждаше отпаднал, не можеше да измине 300 метра през Червения площад, наложи се да употребява електрически автомобил. На ръката си имаше превръзка - такава, каквато се поставя след интравенозна терапия. Лукашенко не остана на обяд с Владимир Путин и другите гостуващи президенти.

Вечерта той отлетя за Минск и обратно на традицията не участва на церемонията по случай 9 май. Вместо Лукашенко, само че от негово име тирада произнесе министърът на защитата Виктор Хренин.

Руските публицисти също обърнаха внимание на здравословното положение на Лукашенко.

Говорителят на Путин Дмитрий Песков съобщи, че Лукашенко " е трябвало да напусне Москва по-рано ", с цел да отиде на празненства в Беларус, и че е " извънредно несвоевременно " да се разисква здравословното му положение.

Оттогава Лукашенко не се е появявал обществено. Няма публична информация за здравословното му положение, което не е в традицията на беларуските управляващи. Вестник " Зеркало " пресмята, че Лукашенко и неговите представители са говорили за здравето му единствено четири пъти през последните 10 година През 2013 година и 2014 година той претърпя интервенция на коляното, а през 2020 година разгласи, че два пъти е боледувал безсимптомно от ковид.

Лидерът на беларуската съпротива Светлана Тихановска разгласи, че в случай че с Лукашенко се случи най-лошото, Беларус е длъжна да предотврати появяването на " различен деспот " - и тя е подготвена да поеме отговорността да подсигурява, че това няма да се случи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР