Телешкото месо може да се приготви и на супа –

...
Телешкото месо може да се приготви и на супа –
Коментари Харесай

Апетитни ястия с телешко

Телешкото месо може да се подготви и на чорба – телешко варено, само че с него можете да извършите и вкусно главно печено на фурна да вземем за пример. Ако желаете да стане по-крехко, можете да го сложите за няколко часа в марината.

Смесете 4 с.л. соев сос, 2 ч.ч. пчелен мед, чаша алено вино, ½ ч.ч. вода, малко надробен черен пипер и в случай че желаете, някаква друга фалшификация като дафинов лист.

Нарязвате месото и го оставяте да постои в тази марината за 3 – 4 часа. След което стартирате да го готвите – можете да изсипете маринатата в тавата при печенето - по този начин месото ще стане още по-ароматно.

 телешко месо

Вкусно и апетитно ядене с телешко е капамата. За да си я извършите, ще ви бъде нужно с изключение на месото, няколко глави лук, повечко чесън, дафинов лист, чаша бяло вино, сол, черен пипер на зърна.

Месото се реже на хапки и се поставя в авансово намаслен съд (да има и капак), от горната страна се подреждат шайбите лук и скилидките чесън, поставят се и всички подправки.

Следва да се налее виното и се прибавя и още толкоз вода. Съдът се захлупва и ястието се пече към 2 часа на умерена фурна. След това сервирайте с нормално картофено пюре – месото ще е задоволително ароматно, с цел да вършиме и комплицирана гарнитура.

Последното ни предложение е за телешко месо с патладжан. За да стане вкусна тази манджа, би трябвало да се направи в пръстен съд. Ето и каква е точната рецепта:

 Телешко с патладжани

Патладжан с телешко месо

Необходими артикули: към 400 – 500 г телешко месо, 3 – 4 патладжана, 1 ч.ч. ориз, бахар, черен пипер, сол, лой, чесън

Начин на подготвяне: Първо нарязвате месото на парченца и слагате да се вари дружно със зърно бахар. През това време нарязвате патладжана на по-дебели филии и печете, като преди този момент сте го отцедили. Изпичате го и нарязвате филиите на жулиени. В различен съд слагате чашата ориз дружно с малко сол и вода и изчаквате съвсем до подготвеност.

В пръстения съд се поставя мазнината, месото, ориз, патладжан и подправките, в това число и чесънът. Така се реди, до момента в който свършат продуктите. Затваряте и печете в умерена фурна. Ако предпочитате, можете да не печете, а да изпържите патладжана, само че защото в гозбата има и ориз, и месо, по този начин ястието ще стане тежко за стомаха.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР