Телепатията вече не изглежда толкова фантастична. Американски учени от Harvard

...
Телепатията вече не изглежда толкова фантастична. Американски учени от Harvard
Коментари Харесай

Първата междувидова телепатична връзка е вече факт

Телепатията към този момент не наподобява толкоз фантастична. Американски учени от Harvard Medical School реализираха прогрес, който подсказва, че предаването на мисли сред хора може да стане действителност в близкото бъдеще.

Изследването е оповестено в научното издание PLoS ONE. Ръководителят на екипа Сунг-Шик Йо и неговите сътрудници са съумели да предадат информация сред мозъците на човек и животно в първия по рода си междувидов телепатичен опит. С потреблението на мозъчно-компютърен интерфейс участвалите в опита доброволци са предиздвикали лабораторен плъх да си помръдне опашката. Електрическата интензивност на мозъците на „ телепатите ” е била разчетена с електроди. Когато компютърът разчете мозъчния модел, отговарящ на мисълта „ мръдни си опашката! ”, особено устройство насочва ултразвуков подтик към мозъчния център на плъха, който ръководи придвижванията. В последна сметка, към 1,6 секунди след изпратената мисловна команда, плъхът чинно мърдал опашката си. Всеки от хората-доброволци е съумял да направи това, като успеваемостта на „ телепатията ” е 94%, споделят създателите на плана.

На пръв взор евентуалната практическа изгода от тези необикновени опити наподобява изцяло неразбираема. Според Йо обаче в близкото бъдеще тази разработка може да помогне за основаването на технология за телепатичен продан сред хора. Чрез нея да вземем за пример ще бъде допустимо терапевтът да „ влезе в мозъка ” на неподвижен човек, с цел да му помогне да възвърне контрола върху тялото си, изяснява ученият.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР