Тежки въпроси към енергийния министър в оставка Александър Николов зададе

...
Тежки въпроси към енергийния министър в оставка Александър Николов зададе
Коментари Харесай

Омбудсманът с тежки въпроси към министър

Тежки въпроси към енергийния министър в оставка Александър Николов зададе омбудсманът Диана Ковачева. Тя изпрати запитване дали ще има задоволително природен газ за есенно-зимния сезон.

Към 11 юли няма данни за подадено от " Булгаргаз " в енергийния регулатор заявление за одобряване на цени на природния газ от 1 август.

Загриженост буди и обществено оповестената информация, че България се намира в тежка обстановка с обезпечаването на газ за потребностите на вътрешния пазар – както за небитовите клиенти, по този начин и за семействата и топлофикационните сдружения. Понастоящем българското общество не разполага с справедлива информация по тематиката, написа омбудсманът.

Тя обръща внимание, че съгласно изпълнителния шеф на публичния снабдител никой не знае какви ще са ценовите равнища на природния газ през зимата и дали въобще ще има газ, което основава основателно безпокойствие измежду мениджърските екипи на топлофикациите и техните битови клиенти, както и измежду семействата, добавя Диана Ковачева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР