Тежки сражения в Източна Украйна. Руската армия явно променя тактиката

...
Тежки сражения в Източна Украйна. Руската армия явно променя тактиката
Коментари Харесай

Руската армия променя тактиката си в Украйна. Цяла Одеса потъна в тъма.


Тежки сражения в Източна Украйна. Руската войска очевидно трансформира тактиката си в района и употребява главно наемници на частната войска " Вагнер ". Нощните офанзиви с ирански дронове оставиха Одеса и други огромни градове на мрачно.

" След нощната офанзива на и други градове и села в района потънаха в мрачевина ", сподели украинският президент в ежедневното си видеообръщение. Над милион и половина украинци в района са сега.

Електрозахранването ще бъде възобновено след два до три месеца

Само обекти като лечебни заведения и родилни отделения към момента се доставят с електрическа енергия, заяви заместник-ръководителят на президентската канцелария на Кирило Тимошенко в „ Телеграм “. Ситуацията е " сложна, само че под надзор ", сподели още той.
Редакцията предлага
Според районната администрация възобновяване на електрозахранването може да отнеме от два до три месеца. На жителите на Одеса е било предложено да изоставен града, в случай че имат такава опция.

Руските и украинските войски водят яростни боеве в Източна Украйна. " Донбас е главният фронт, на който се води битката за самостоятелност на Украйна ", съобщи по малкия екран представител на украинските въоръжени сили. Сраженията са съсредоточени в градовете Бахмут и Авдеевка.

В Източна Украйна съветската войска трансформира тактиката си

" Врагът промени тактиката си. Вместо офанзиви с по-големи елементи, в този момент се нападна с по-малки групи от бойци “, съобщи представителят. По думите му в интервенцията вземат участие главно наемници от, подкрепени от ракетна артилерия.

По-рано съветските военни оповестиха за настъплението си в района. " В региона на Донецк съветските елементи продължиха офанзивите си и изтласкаха врага от укрепените му позиции ", съобщи представителят на армията Игор Конашенков в Москва. Позиции са завзети и на север сред дребните градове Кременна и Лиман. Тези изказвания не могат да бъдат тествани по самостоятелен метод.

Германия даде обещание да изпрати нови оръжия на Украйна

Украинският дипломат в Берлин Олексий Макеев съобщи пред „ Велт ам Зонтаг “, че на Украйна са били обещани нови оръжия и боеприпаси от. Какви тъкмо са те, посланикът не сподели.

Той изясни, че украинците се нуждаят незабавно от спомагателни системи за противовъздушна защита,, танкове „ Гепард “ и боеприпаси. Имало прогрес и в диалозите за доставка на танкове „ Леопард “.

****

Вижте и това видео на Дъждовни води:
Бруталните наемници от съветската група " Вагнер ": кои са тези мъже
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР