Тежки обвинения са отправени срещу полицията в Берлин-Бранденбург: 45-годишен мъж

...
Тежки обвинения са отправени срещу полицията в Берлин-Бранденбург: 45-годишен мъж
Коментари Харесай

Полицаи в Берлин удушиха българин при брутален арест

Тежки обвинявания са отправени против полицията в Берлин-Бранденбург: 45-годишен мъж е умрял при арест. Най-вероятно гибелта е породена от принудително задушаване.

Във вторник вечерта в берлинска болница умира 45-годишен мъж. Според медиите в немската столица той е българин. Името му не се оповестява. Съседите на мъжа са извикали полиция, защото той се е държал извънредно нападателно. И очевидно е бил зле душевен. При идването на полицията мъжът е буйствал и се е противил на задържането си.

Когато служителите на реда го арестували, мъжът примрял, се споделя в изказване на представител на полицията, представено от clubz.

Както оповестява през днешния ден в. " Тагесшпигел " обаче, лекарите в болничното заведение, в която е откаран по неотложност арестантът, явно са разкрили пръст в устата и белите дробове на българина. Дали 45-годишният мъж се е задушил, тъй като полицията се е намесила прекомерно жестоко?

Във вторник вечерта към 21,15 ч. службите за незабавна помощ са били извикани на улица " Карл Маркс " в Нидерлехме край Берлин. Според личната им информация те са разкрили на мястото на случая мъж, за който се твърди, че е ритал предмети и е удрял автомобил. Въпреки многократните молби да прекрати дейностите си, мъжът е траял.

„ Той се е държал нападателно, хапел е и е бил очевидно душевен неустойчив “, съобщи представителят.

Наложило се служителите на реда да употребяват пикантен спрей. 45-годишният мъж е бил арестуван и закопчан с белезници благодарение на локални поданици, " директно след което е примрял, белезниците са били отключени, оказана му е първа помощ и е била извикана кола за спешна помощ ", се споделя още в изказването.

Длъжностните лица пишат, че мъжът е бил откаран в клиника за по-нататъшно лекуване. Според " Тагесшпигел " към този миг мъжът към този момент е бил в мозъчна гибел, а лекарите са диагностицирали хипоксично увреждане на мозъка. Хипоксичното увреждане на мозъка поражда при солидна и продължителна липса на О2 в мозъка.

Обяснението за откритата пръст в устата на 45-годишния мъж, както и в белите му дробове, е допустимо да е обвързвано с това, че лицето му е било " принудително " притиснато в калната почва в продължение на няколко минути и той да я е вдишал. В полицейския отчет обаче служителите на реда не загатват нито дума за това.

Според отчета 45-годишният мъж е умрял от " неестествена гибел " в сряда вечерта, а тялото ще бъде аутопсирано още идната седмица.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР