Технологиите за изкуствен интелект стават все по-популярни. Много компании са

...
Технологиите за изкуствен интелект стават все по-популярни. Много компании са
Коментари Харесай

Microsoft и Япония искат да интегрират ИИ в правителството

Технологиите за изкуствен интелект стават все по-популярни. Много компании са към този момент част от този бранш и от ден на ден хора употребяват ИИ технологии, с цел да опростят ежедневните си задания.

Наскоро обаче се случи нещо, което надвишава всичко това. Microsoft подписа договорка с Япония по отношение на доставката на ИИ технология. Това значи, че цяла страна към този момент се е присъединила в конкуренцията за изкуствен интелект.

Япония залага на ИИ за възстановяване на успеваемостта

Компанията Microsoft е подготвена да достави технология за изкуствен интелект на японското държавно управление. Технологията, създадена от подкрепената от Microsoft започваща компания OpenAI, ще се употребява за задания като правене и анализиране на държавни статистики.

Технологията на OpenAI е доста напреднала и ще помогне на японското държавно управление да извършва дилемите по-ефективно.

Японското държавно управление се надява, че технологията ще помогне за възстановяване на успеваемостта и продуктивността. Пробният интервал ще стартира през есента на 2023 година Ако пробният интервал бъде сполучлив, технологията може да бъде публикувана по-широко в японското държавно управление.

С това развиване обаче породиха и някои опасения за сигурността. Както знаете, технологиите с изкуствен интелект са към момента в начален етап на развиване и носят със себе си доста опасности. Дезинформацията и сигурността на данните са измежду главните проблеми, с които се сблъскват потребителите и цели институции, употребяващи ИИ.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР