Публикуваната патентна заявка от страна на Apple разкрива нов дизайн

...
Публикуваната патентна заявка от страна на Apple разкрива нов дизайн
Коментари Харесай

В мрежата се появи нов патент на сгъваем iPhone

Публикуваната патентна поръчка от страна на Apple разкрива нов дизайн на пантите за сгъваемите екрани. Това е доказателство по отношение на уговорката на Apple за основаване на комплицирани устройства, които са привлекли вниманието на софтуерните запалянковци. Споменатата панта ще разреши на устройството да се сгъва както във вътрешността, по този начин и на открито, което може да е първият артикул на всеобщия пазар. Освен това патентът планува приложението на новия дизайн към другите портативни устройства като телефони, таблети и преносими компютри.

Според описанието, комплицираното устройство на Apple може да бъде изпълнено във форм-фактор мида. Имайки поради близостта на последното потомство iPad и MacBook във връзка с техните характерности и цена, е допустимо да се появи и комплициран хибрид във тип на таблет/лаптоп. Подобен новаторски артикул обаче крие избрани опасности, защото Apple е известна с репутацията си на производител на интуитивни, лесни за потребление устройства. Следователно условията за качество и непрекъсната работа на новото устройство ще бъдат доста високи.

Разбира се, патентът към момента не подсигурява стартирането на съответен артикул на пазара, защото Apple постоянно подава патентни поръчки, някои от които може да останат на равнище идея. Въпреки това, в случай че сгъваемото устройство на Apple се появи на пазара, то може да окаже доста въздействие върху промишлеността на сгъваемите устройства и да вдигне летвата за съперниците. Подобен ход може да е от изгода за потребителите, които ще имат достъп до по-функционални и новаторски устройства.

По този метод, макар че патентната поръчка на Apple не е дефинитивно удостоверение за основаването на комплицирани устройства, тя демонстрира работата върху нова структура на пантите за екраните, която може да промени метода към дизайна на фирмените устройства. Ако и когато такова устройство се появи на пазара, то евентуално ще окаже доста въздействие върху промишлеността и ще вдигне летвата за съперниците, като даде на потребителите достъп до по-функционални и новаторски устройства.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР