Samsung представи първия си мобилен SoC, създаден с помощта на

...
Samsung представи първия си мобилен SoC, създаден с помощта на
Коментари Харесай

Самият AI създаде чип, използвайки 3nm технология: какви джаджи ще работят на негова основа

Samsung показа първия си мобилен SoC, основан благодарение на усъвършенствана 3nm технология. Този силициев процесор е създаден благодарение на EDA принадлежности, основани на изкуствен интелект от Synopsys, оповестява Techspot.

Samsung употребява софтуерния пакет за изкуствен интелект (AI) на Synopsys, с цел да усъвършенства целия развой на планиране на системата върху чип. Алгоритмите за машинно образование са изпълнявали дилемите, които нормално се разпореждат на инженерите — от архитектурно обмисляне до физическо осъществяване и инспекция.

Пакетът от принадлежности на Synopsys, прочут като Synopsys.ai, включва DSO.ai за планиране на IC, VSO.ai за функционална инспекция и TSO.ai за тестване на полупроводници. Чрез обработката на големи набори от данни благодарение на моделите за дълбочинно образование, тези AI енджини са автоматизирали и ускорили трудоемките стъпки в създаването на чиповете.

Synopsys твърди, че единствено софтуерът Fusion Compiler е икономисал на екипа на Samsung седмици тежък човешки труд. В резултат на това 3nm процесор на Samsung може да се похвали с 300 MHz нарастване на пиковата периодичност на процесора и 10 % понижение на динамичната консумация на сила. Той ще бъде употребен в премиум мобилните устройства. Съществуват проекти за потребление на AI за създаване на бъдещите процесори Exynos, които ще проработят във флагманските смарт телефони и таблети Galaxy.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР