Голямата актуализация на алгоритъма на Instagram има за цел да

...
Голямата актуализация на алгоритъма на Instagram има за цел да
Коментари Харесай

Instagram обяви голяма актуализация на алгоритъма, която ще популяризира новото съдържание и новодошлите потребители

Голямата актуализация на логаритъма на Instagram има за цел да даде приоритет на неповторимото наличие и новодошлите консуматори.

Ако логаритъмът на Instagram може тъкмо да открие и предложи истинските изявления, това може да бъде огромна победа както за основателите, по този начин и за потребителите.

Голямата актуализация на логаритъма на Instagram за 2024 г

Според Instagram: „ В исторически проект, заради метода, по който оценяваме наличието, основателите с огромен брой почитатели и агрегаторите на наново оповестено наличие са получили повече рекомендации, в сравнение с по-малките основатели на автентично наличие. Вярваме, че това е значимо да се поправя, с цел да се даде еднакъв късмет на всички създатели да привлекат нова аудитория.„

Ето кои са четирите исторически промени в логаритъма на Instagram през 2024 г

Обновяване на класирането на наличието, което ще обезпечи по-голяма видимост на по-малките създатели. Замяна на репостите с автентично наличие в препоръките Добавяне на етикети към наново оповестеното наличие (reposts) с връзка към създателя на истинското наличие. Премахване на агрегаторите на наличие от рекомендациите.

Начинаещите създатели в Instagram към този момент ще имат повече шансове за пробив

По-рано рекомендациите на наличие го класираха най-вече въз основа на това, по какъв начин почитателите на акаунта взаимодействат с него.

Това означаваше, че сметките с най-вече почитатели постоянно имаха най-голяма видимост.

Instagram изяснява, че работят върху нов метод за класиране на рекомендациите, с цел да дадат еднакъв късмет на всички създатели да пробият.

Чрез този развой всяко уместно наличие (например, такова, което е автентично, не нарушава Правилата на общността, няма забележими водни знаци и следва правилата) се демонстрира на дребна публика, която Instagram счита, че ще го хареса, без значение дали следват акаунта, който го е разгласил или не.

Ако тази публика се ангажира със наличието, най-хубавите видеоклипове ще се демонстрират на малко по-широка публика, а по-късно най-хубавите ще се демонстрират на още по-широка група и така нататък

Instagram споделя, че ще пусне този нов логаритъм за рекомендации през идващите месеци.

Награда за автентично наличие в Instagram

Създаването на автентично наличие лишава доста време и старания, тъй че тези, които го основават, би трябвало да получат самопризнание и разпространяване, даже в случай че е оповестено наново от други сметки.

Instagram афишира две актуализации, с цел да помогне с това.

Първо, когато бъдат открити две или повече идентични елементи от наличието, Instagram ще предлага единствено истинското.

Това значи, че истинското наличие непосредствено ще размени наново оповестеното наличие в рекомендациите.

Instagram разяснява, че ще предприеме този метод единствено когато истинското наличие е относително ново и са уверени, че наличието съответствува въз основа на аудио и образните знаци.

Instagram няма да размени наличие, в случай че е било доста променено, като да вземем за пример в случай че е било редактирано, с цел да се трансформира в мем, пародийна компилация, озвучено с нов глас или ремиксирано, с цел да изрази реакция.

Второ, в случай че Instagram открие част от наново оповестено наличие, той ще добави етикет с връзка към истинския основател, който ще остане забележим за почитателите на акаунта, който е разгласил повторното наличието.

Понастоящем, в случай че истинският създател или акаунт, публикуващ наново наличието, желае да отстрани този етикет, може да допре менюто с три точки върху частта от наличието.

Премахване на агрегаторите от рекомендации

Според Instagram: „ Като част от напъните ни да възнаградим истинското наличие, желаеме да понижим в допълнение интензивността на агрегаторите на наличие, като ги създадем неприемливи за рекомендации в Instagram. “

През идващите месеци, сметките, които неведнъж (10 или повече пъти през последните 30 дни) разгласяват наличие от други консуматори на Instagram, което те не са основали или подобрили доста, няма да се демонстрират там, където Instagram предлага наличието.

Тези сметки може още веднъж да дават отговор на изискванията за реферали 30 дни след последната обява с неоригинално наличие. Това може да се ревизира посредством положението на акаунта, където също ще има алтернатива за обжалване. Това няма да засегне тези издатели, с които Instagram се е споразумял въз основа на лицензионни съглашения и/или експлицитни позволения от страна на основателите на наличие.

Това също не визира метода, по който Instagram ще демонстрира на хората наличието от сметките на агрегаторите, които те следват. Тези промени са обособени от разпоредбите за интелектуална благосъстоятелност, които предотвратяват публикуването на наличие, което нарушава правата на интелектуална благосъстоятелност на различен консуматор.

Какво наличие няма да попада в рекомендациите на Instagram през 2024 г

Съдържание, което разисква самоубийство или хранителни разстройства или омаловажава тематики, свързани със гибелта или депресията. Съдържание, което може да изобразява принуждение, като да вземем за пример борба сред хора. Съдържание, което може да бъде полово предизвикателно, като изображения на хора, носещи транспарантни или разкриващи облекла. Съдържание, което разпространява потреблението на избрани контролирани артикули, като да вземем за пример тютюневи произведения или цигари, артикули и услуги за възрастни или фармацевтични артикули.

2. Чувствително или нискокачествено здравно или финансово наличие, като да вземем за пример:

Съдържание, популяризиращо или изобразяващо козметични процедури. Съдържание, което прави пресилени медицински изказвания или се пробва да продаде артикули или услуги въз основа на тези изказвания, като да вземем за пример „ чудодейни изцеления “. Съдържание, което разпространява лъжливи или подвеждащи бизнес модели, като заеми до заплата.

3. Политическо наличие, евентуално обвързвано със закони, избори или обществени въпроси.

4. Съдържание, което е необятно докладвано от потребителите като нежелателно, като лъжливи заглавия или несъразмерни апели за взаимоотношение.

Публикации, свързани с разпространяването на нискокачествено наличие, като да вземем за пример неоригинално наличие, което главно е модифицирано от различен източник, без да се добави забележителна стойност. Невярно и подвеждащо наличие, като да вземем за пример: Съдържащо изказвания, които са избрани като погрешни от самостоятелни фактчекъри, в това число локална дезинформация за ваксини. Съдържание, което разпространява потреблението на подправени документи, като да вземем за пример обява с фалшифициран документ за идентичност.

Ако обява в Instagram нарушава тези критерии, логаритъмът на Instagram ще се опита да я изключи от рекомендациите.

„ Ако акаунт неведнъж разгласява наличие, което нарушава тези критерии, акаунтът може да загуби способността си да не дава отговор на изискванията за рекомендации за избран интервал от време. “

Instagram разяснява, че основателите могат да употребяват опцията за положение на профила, с цел да схванат какво наличие може да не дава отговор на изискванията за рекомендации, да отстранен наличието, което визира акаунта им, и да подадат тъжба, в случай че считат, че логаритъмът е направил неточност.

Според Instagram: „ Нашите критерии са предопределени да подсигуряват, че желанията на потребителите се зачитат. Ние даваме на хората опцията да управляват какъв брой или какъв брой малко наличие от избраните категории виждат в рекомендациите, употребявайки ръководство на сензитивното наличие или ръководство на политическото наличие.

Вярваме, че тези промени ще оказват помощ на Instagram да стане място, където всички основатели имат еднакъв късмет да пробият и чакаме основателите да почувстват изгодите от тези промени през идващите месеци.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР