Техническият директор на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов -

...
Техническият директор на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов -
Коментари Харесай

Гонзо: Изходът от дербитата винаги е бил неясен, очаквам здрав мач

Техническият шеф на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов - Гонзов гостува в предаването " Арена спорт ", с цел да приказва по отношение на идните мачове на националния тим от Лигата на нациите. Той разяснява и идното Вечно дерби сред ЦСКА и Левски.

" Очакваме да забележим огромна част от новите футболисти. Нов треньор, който да си направи състава за идващите квалификации март месец. Това ще бъде най-важното. Важно е сега футболистите да се опознаят, да видят условията на треньора, с цел да можем да стартираме едно ново начало, в което съм сигурен, че ще имаме триумф ", разяснява Георги Иванов.

Бившият футболист разкри и какви ще бъдат задачите пред тима в идните две срещи, въпреки отборът ни да няма шансове да завоюва групата.

" В националния тим няма мачове без значение. Всеки един мач се играе на върха на опциите на футболистите. Очаквам и против Гибралтар, и против Северна Македония тимът да бъде стимулиран и да се поздравим с добра игра и с триумф. Тези мачове ще са доста значими за построяването на тима ", показа Иванов, който води " лъвовете " в последните им два мача.
 Време е за Вечното дерби!
Време е за Вечното дерби!

Мачът сред ЦСКА и Левски стартира в 16:45 часа

Техническият шеф на БФС разяснява и какви са възможностите да забележим още веднъж България на огромен футболен конгрес.

" Класирането на огромно състезание е допустимо, в случай че всички гледаме в една посока. Футболистите, които имаме не дават отговор на резултатите в последните мачове. Убеден съм, че нашите футболисти са по-добри от това, което демонстрираха. Много е значимо Кръстаич да уцели верните футболисти. Да не идват такива, които не играят в тимовете си или стоят контузени. Трябва да подобрим средата и ситуацията, с цел да могат футболистите да са спокойни и да мислят единствено за футбол ", съобщи Иванов.

Именитият футболист на Левски приказва и за подмладяването в националния тим, разкривайки, че селекционерът Младен Кръстаич желае да види допустимо най-вече футболисти, с цел да окомплектова състав за квалификациите за Евро 2024, които започват през март следващата година.

" Подмладяването го стартира Ясен Петров, само че младите футболисти към този момент натрупаха опит. В момента търсим футболисти, които до момента не са били викани, с цел да можем да преценим в по-реално конюнктура какви са опциите им. Изцяло от тях зависи дали ще останат в националния тим. Искам да уточня, че това не са всички футболисти, които следим за националния тим. Знаем качествата и на тези футболисти, които не са извикани сега. Целта е тимът да бъде окомплектован за европейските квалификации през месец март. Всеки един добър футболист има място в националния тим ", показа отговорникът за националните тимове в БФС.

Накрая Иванов, който и като футболист, и треньор на Левски е взел участие във Вечното дерби показа упованията си за следващото издание на конфликта този следобяд.

" Очаквам два стимулирани тима. И Левски, и ЦСКА се нуждаят от успеха. Винаги изходът от дербитата е бил неразбираем. Очаквам здрав и забавен мач. Това е най-голямото дерби в България, тъй че ползата ще бъде голям ", приключи Георги Иванов.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР