Тегленето на жребия за номерата, с които партиите и коалициите

...
Тегленето на жребия за номерата, с които партиите и коалициите
Коментари Харесай

Окончателно: 23 партии и 8 коалиции в битка за властта

Тегленето на жребия за номерата, с които партиите и обединенията ще вземат участие в парламентарните избори ще бъде на 2 март, съобщи Българска национална телевизия. Заради ограниченията за сигурност ще участва единствено стеснен кръг от хора, а тегленето ще се предава онлайн по Българска национална телевизия 2.

Жребият тази година ще бъде друг - с стеснен достъп на медиите, с по един представител на партия и по двама на коалиция.

" Ще се излъчва по Българска национална телевизия 2, сами разбирате заради здравната обстановка и пандемичната конюнктура, защото скупчване на доста хора не е целесъобразно ", сподели представителят на ЦИК Таня Цанева.

По-голямата част от членовете на регионите изборни комисии към този момент са имунизирани, тече и имунизация на бъдещите членове на секционните комисии, споделиха от ЦИК.

" Но защото това е децентрализирано, нямаме точна цифра. Идеята, с която изтеглихме по-рано назначението на СИК, е точно тази, с цел да могат да бъдат имунизирани с първа и втора доза ", сподели представителят на ЦИК Таня Цанева.

По предварителни данни на ГРАО в България има 6 732 316 гласоподаватели. Извън страната към този момент са подадени 48 477 заявки за гласоподаване. От тях голямата част - онлайн. Засега 10 хиляди са заявките в Турция, 9300 във Англия, 6800 - в Германия и 4400 - в Испания.

" В момента имаме още задоволително време, до 9-ти е датата, до която могат да се подават още такива заявки ", сподели представителят на ЦИК Димитър Димитров.

ЦИК е приела решение, че с персонални документи, чийто период е изминал от 13 март 2020 до датата на изборите, ще може да се гласоподава. Гражданите могат да ревизират къде ще гласоподават на интернет страниците на ГРАО и ЦИК.

Окончателно - регистрирани са 23 партии и 8 обединения, 8 партии не са получили регистрация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР