Те стават неволни участници в схеми, разработени от телефонни измамнициБългарки,

...
Те стават неволни участници в схеми, разработени от телефонни измамнициБългарки,
Коментари Харесай

Как българки, търсещи работа в Гърция, се озовават в затвора

Те стават неволни участници в схеми, създадени от телефонни измамници

Българки, които търсят работа в Гърция, постоянно се озовават в пандиза. Причината - те стават неволни участници в схеми, създадени от телефонни измамници, споделя репортаж на.

Обикновено дамите търсят работа през Фейсбук, където оставят и телефонните си номера за контакт. След това ало измамници стартират да им звънят, вършат им психопрофили и ги изпращат на избрани адреси под претекст, че там ще получат предложение за работа. Впоследствие обаче се оказва, че българките са изпълнявали ролята на " мулета ", изпращани в уговорен час при жертвите на " ало " измами. Чрез дамите нарушителите проверявали дали на мястото има полиция. Ако това се окажело по този начин, органите на реда задържали нищо неподозиращата жена. Ако пък мястото е " чисто ", измамниците сами прибирали парите на жертвите си.

Припомняме, че във вторник гръцките управляващи задържаха българи, измамили възрастни хора с над 260 000 евро. В незаконната група са взели участие деветима наши сънародници и двама гърци. Само за пет месеца те откраднали от възрастни хора хиляди евро и скъпи предмети. Представяли се за лекари или служители на реда, като желали възрастните хора да платят за освобождение на непосредствен от ареста след несъстояла се злополука или незабавна интервенция.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР