Те са родени в края на 80-те и началото на

...
Те са родени в края на 80-те и началото на
Коментари Харесай

Вторите първи: Не съществува времево понятие работен ден. По-важното е да намерим правилния баланс между бизнес и семейство. Историята на Ивелин Панчов.

Те са родени в края на 80-те и началото на 90-те. Те са второто потомство в бизнеса и първото потомство на прехода. Те са " вторите първи " - взаимен план на Storio и ОББ, отдаден на едни от най-успешните бизнеси в България и техните наследници. Децата и фирмите вършат първите си крачки съвсем едновременно. Време, в което, колкото и да падаш, би трябвало и да ставаш. И двете генерации са траяли по пътя не тъй като нямат избор, а тъй като имат подобен - дългът към фамилията и смяната на България.Колко мъчно е да си първи съгласно " вторите първи "? А какъв брой мъчно е да си втори съгласно първите? Какви са преимуществата и минусите на второто потомство в бизнеса? По-лесно ли е да наследиш бизнес, в сравнение с да създадеш подобен? Имаш ли право да се откажеш от наследството си? Колко тежи отговорността? Как можеш да пригодиш компания, основана в аналогово минало, за цифровото настояще? Можеш ли да работиш в екип със личния си татко? Как бизнесът трансформира фамилията и по какъв начин фамилията трансформира бизнеса? Разказват " вторите първи ".
Ивелин Панчов е на 35 години, фамилен, напълно неотдавна татко за повторно. Играе тенис от десетгодишен, като съгласно него спортът и бизнесът си наподобяват по задачата и тактиката.

" Невъзможните удари стават вероятни единствено когато имаш вярната подготовка, както при тениса, когато си вярно загрял, по този начин и при бизнеса, когато си начертал вярната тактика. "
Реклама


През 90-те бащата на Ивелин - Иван Панчов, който е авто инженер, стартира бизнес с аварийни елементи, след което се насочва към търговия с гуми, а след това и до нишовата активност - регенерат, която издига " Медина-Мед " на международно равнище . Само четири компании в Европа имат индустриален потенциал за регенерат на индустриални гуми до 57 цола. И България е една от тях .
Ивелин Панчов - " Медина-Мед "
Технологията регенрат разрешава да се извлече оптималната изгода от първия живот на гумите и има важен зелен резултат, като икономисва до 135 кг. CO2 излъчвания от производството на нова гума за тежкотоварната промишленост.

Ивелин се причислява публично към " Медина-Мед " в бранш " Бизнес развиване " през 2010 година, само че същинското начало е още в детските години, когато той стартира да работи в компанията по време на летните ваканции.
Реклама
Истинското начало за " Медина-Мед " е през 1991 година, когато компанията стартира бизнеса с петима чиновници. Днес те са двеста и осемдесет, а годишният оборот за 2022 година е към 97 млн. лв..
" Да си второ потомство бизнесмен е, от една страна, страст, само че от друга, страна доста дълбока отговорност. Защото за нас, второто потомство, е належащо да задържим, само че и да надградим компанията в бъдеще. "
През годините " Медина-Мед " основава партньорства с водещи международни производители на гуми като " Мишелин ", " Гуудиър ", " Континентал ", " Йокохама " и други А от 8 години е извънреден сътрудник на " Мишелин " за тежкотоварни гуми на българския пазар.

Ивелин и Иван Панчови работят в екип, като едно от най-големите преимущества за тях е инвестицията по едно и също време в опит, обучение и семейство.

" Не съществува времево разбиране " работен ден ". По-важното и належащо е да намерим верния баланс сред бизнес и семейство . "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР