Те бяха умело и умерено съчетани – старинността на Несебър

...
Те бяха умело и умерено съчетани – старинността на Несебър
Коментари Харесай

Спомени от соца: Как изглеждаха Несебър и Слънчев бряг преди 1989 г.

Те бяха ловко и умерено съчетани – старинността на Несебър и модерния курортен център Слънчев бряг. Днес – това равновесие е нарушено – Несебър се е трансформирал в бит-базар за сувенири, а за Слънчев бряг най-често се загатва в престъпната хроника, оповестява socbg.com.


До преди четвърт век Слънчев бряг беше отлично място и за възрастни, и за деца. А през днешния ден би трябвало да се сложат указателни табели с надпис: „ Забранено за лица под 18 години “!… Картичката е от 1970г.


Романтичният Несебър през 1961г.


Новият град, картичка от 1966-а година


Бъдете нащрек, в случай че видите сходни човеци да се навъртат в близост в наши дни… Слънчев бряг на картичка от 1967г. Когато всичко беше прелестно, умерено и безвредно


Новопристигнали фенове на Слънчев бряг или реклама на Москвич. Картичка от 1964г.


Несебър – рибарският пристан, картичка от 1986г.


Слънчев бряг през 1987г. Днес, приказният в миналото ландшафт от хилядолетни дюни с атракции от камили и лонгозни гори е окончателно погубен, а презастрояването го е трансформирало в елементарен крайбрежен град.


Две удовлетворени от обслужването в ресторант Орфей девойки, се завръщат освежени на плажа, където ги чакат финият пясък, топлото море и красивите гларуси… Слънчев бряг през 1960г.​​​​​​​


Несебър – църквата Св. Йоан Кръстител и няколко остарели автомобила – сред тях май, че се вижда и един Запорожец. Картичка от 1970г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР