Утре на посещение в Пловдив пристига президентът на Република Армения

...
</TD
>Утре на посещение в Пловдив пристига президентът на Република Армения
Коментари Харесай

Най-важният човек на Армения на официално посещение в Пловдив

Утре на посещаване в Пловдив идва президентът на Република Армения Вахагн Хачатурян. Визитата му се реализира по покана на президента Румен Радев в подтекста на 30-годишнината от установяването на двустранни дипломатически връзки сред България и Армения, която се отбелязва тази година.

В рамките на визитата в Пловдив е планувана среща с кмета Здравко Димитров, срещи с арменската общественост, посещаване на Епископската базилика на Филипопол, Античния спектакъл, къща " Хиндлиян “, арменския апостолически православен храм " Сурп Кеворк “ и главно учебно заведение " Виктория и Крикор Тютюнджиян “. По време на визитата президентът ще сервира венец на паметника пред арменския храм в памет на арменците жертви.

Президентът ще бъде съпроводен от Н.Пр. посланика на България в Армения Калин Анастасов и от зам.-министъра на външните работи на Армения Паруир Ованесян.

Програмата на президента Хачатурян в България включва публична гала по посрещането от президента Румен Радев, сключване на взаимна декларация по отношение на 30-ата годишнина от установяването на дипломатическите връзки сред България и Армения.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР