Състоя се презентацията и дегустацията на културното наследство на Русе

...
</TD
>Състоя се презентацията и дегустацията на културното наследство на Русе
Коментари Харесай

Торта Гараш с вино от местна русенска винарна: Състоя се презентацията на културното наследство на Русе

Състоя се презентацията и дегустацията на културното завещание на Русе - торта " Гараш ", с проф. Николай Ненов и началник Ради Стамболов на Туристичедкото ревю Holiday&Spa в Интер ЕКСПО Център - София, заяви Регионалния музей. Припомняме, че сладкото прелъщение.

Изложители и посетители се срещнаха с историята на тортата, с нейният основател - Коста Гараш, както и със актуалните прочити на десерта в Русе. На представянето бяха разляти в чаши ароматни русенски виновност.

От Ruse24.bg припомняме, че е повлияно директно и от този характерен за района сладкиш, както разкри в

" Славата и е още от 19-и век. Проведени са няколко фестивала и към този момент демонстрират извънредно значимото място на тортата " Гараш " в съзнанието на русенци. Те я правят оценка и припознават за своя, а пък от своя страна производителите, сладкарите на Русе демонстрират многообразието от разновидности, те също са я остойностили. Затова в Русе може да забележим " Гараш " по достоверна рецепта, кето  " Гараш ", бял " Гараш ", кафе " Гараш ", веган  " Гараш ". Тоест има голям брой разновидности за другите усети и това многообразие фактически демонстрира едно остойностяване на този културен артикул ", акцентира тогава шефът на Русенския музей.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР