Председателят на парламента връчи почетен плакет на Народното събрание на

...
</TD
>Председателят на парламента връчи почетен плакет на Народното събрание на
Коментари Харесай

Пловдивското филателно дружество с почетен плакет от председателя на Народното събрание

Председателят на Народното събрание връчи почетен плакет на Народното събрание на ръководителя на Пловдивското филателно сдружение Стефан Стефанов във връзка 130-ата годишнина от основаването на проведеното филателно придвижване в България. Отличието бе връчено по самодейност на пловдивския депутат от " Българска социалистическа партия за България ".

Председателят на Народното събрание и пловдивският народен представител разговаряха с представители на Пловдивското филателно сдружение, което е учредено през 1893 година

поздрави филателистите за това, че почтено показват България на влиятелни интернационалните филателни конгреси. Прекрасно е, че предавате Вашето отношение и интерес към филателията на младите си съграждани, че им разказвате историята за отпечатването на първите български пощенски марки и развиването на първото в България филателно сдружение, означи той.

Председателят на Пловдивското филателно сдружение Стефан Стефанов благодари за отношението и признанието за дългогодишната работа на пловдивските филателисти. Той означи, че напъните на управлението на организацията са ориентирани към запазване и предаване на идващите генерации на документите и архивите от неговата активност, с цел да бъдат те опазени и разпространявани измежду младите българи.

В Пловдив през 1893 година се основава първото в България филателно-разменно сдружение, а първите български пощенски марки – " Сантими “ са отпечатани на 3 септември 1878 година в Петербург в Държавната печатница за скъпи бумаги.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР