По повод Световния ден за борба със затлъстяването 4 март

...
</TD
>По повод Световния ден за борба със затлъстяването 4 март
Коментари Харесай

В Пловдив ще бъде отбелязан Световният ден за борба със затлъстяването

По мотив Световния ден за битка със затлъстяването 4 март в България се организира национална здравно-информационна акция " Друга позиция – да поговорим за затлъстяването “. Кампанията е част от самодейността на Световното сдружение на затлъстяването и се организира паралелно в страни от целия свят. Тя има за цел да увеличи публичната информираност по въпросите за наднорменото тегло, затлъстяването и обвързваните с него здравословно хранене, спортна интензивност и рискови фактори за здравето. Градовете, в които ще бъде извършена акцията са: София, Пловдив, Бургас, Варна, Плевен.

Кампанията за отбелязване на 4 Март 2023 Световния ден за битка със затлъстяването се организира по самодейност на Българско съдружие за изследване на затлъстяването и съпътстващите го болести и OMRON България, взаимно с Асоциация на студентите по медицина в България, офис на СЗО България, Българска лига по хипертония, Фитнес и начин на живот клубове Pulse, NovoNordisk България и сътрудници.

По време на събитията ще бъдат дадени необятен набор от информация и рекомендации за възстановяване на здравните индикатори, методика за различаване на обществените и здравни аспекти на болестта. Всички присъстващи ще имат опция да създадат премерване на BMI, тегло, мускулна маса и телесни мазнини с импеданс боди екран и артериално налягане с детекция на Предсърдно мъждене, като рисков фактор за сърдечно-съдови произшествия с поддръжката на OMRON България.

Кампания има за цел също да насочи публичното и медийно внимание за дейни дейности и апел към националните държавни управления за предприемане на ефикасни и решителни дейности против затлъстяването посредством национални проекти и тактики. Това изисква държавна политика с дейности, обхващащи предварителна защита и ръководство, сплотяващи разнообразни браншове от опазване на здравето и обучение до околна среда и обществена политика и ориентирани към всички възрасти и общности.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР