Община Бургас е приключила с цялостния ремонт на път BGS1033.

...
</TD
>Община Бургас е приключила с цялостния ремонт на път BGS1033.
Коментари Харесай

Ремонтираха важен общински път в Бургас

Община Бургас е завършила с цялостния ремонт на път BGS1033. Той обезпечава директни връзки сред голям брой обитаеми места. Обновено е трасе с дължина близо 5 километра. Извършено е изцяло фрезоване на остарелия и полагане на три пласта нов асфалт. Подменени са носещите пластове. Осъществено е профилиране на банкети, разчистване на канавки и пътни уреди. Остават някои довършителни действия. Сега се доставя чиста пръст за оформяне на цветарници, в които по-късно ще бъде засадена растителност.

Този общински път свързва първокласния I-6 " София-Бургас “ с Автомагистрала " Тракия “ и минава през Българово, където живеят над 1500 поданици. Той е построен при започване на 20 век. След това е кърпен и поддържан, само че не и главно ремонтиран.

Пътят дава главен транспортен достъп за жителите на Българово до околните обитаеми места и общинския център Бургас. По него минава пътникопотокът от и за Автомагистрала “Тракия “. Той е съществена връзка сред Северна и Южна България в оста Русе – Варна – Малко Търново. Всяка година се следи увеличение на трафика по него, защото за пътуващите от София по Автомагистрала " Тракия “ в посока Слънчев бряг и назад, това е най-пряката връзка. По този път минава и целият товарен транспорт, приближаващ от север през гр. Айтос към Пристанище Бургас. След ремонта са усъвършенствани фрапантно експлоатационните му характерности, което го прави по-удобен и безвреден.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР