на Изпълнителната агенция по лозата и виното за превръщането

...
</TD
> на Изпълнителната агенция по лозата и виното за превръщането
Коментари Харесай

Ясна е съдбата на бившия ресторант Улпия

на Изпълнителната организация по лозата и виното за превръщането му в Регионален референтен център на Генералната асамблея на Международната организация по лозата и виното (OIV). Решението бе взето с 37 гласа " за ", един " срещу " и 5 " въздържал се ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Предложението провокира полемика за положението на общинските здания в Стария град. " Състоянието на къщите в Стария град е известно на всички. Всички са били свързани с положителни планове от бъдещи наематели, само че в множеството случаи се опира до това, че имат потребност от ремонт, а ремонтът, даже дребен, е обвързван с позволителен режим от НИНКН, което отхвърля наемателите. Затова доста от къщите са в такова положение " - изясни Николай Аджеларов, шеф на дирекция " Общинска благосъстоятелност ". 

Председателят на групата на ГЕРБ, който е някогашен шеф на ОИ " Старинен Пловдив " заяви, че парцелите в Стария град не са с еднакъв статут и е комплицирано да се направи даже минимална операция по тях. Посочи като образец, че до момента в който е изпълнявал длъжността шеф, е имало случай да чакат координиране с НИНКН осем месеца и половина да бъде обновен обикновен подробност с истинския цвят. Процедурата през НИНКН е дълга, тежка и комплицирана, заключи Илиев.

Аджеларов добави, че законът дава опция за безплатно и без период даване на парцел на държавна конструкция, като договорът може да бъде преустановен при пораждане на потребности за общината.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР