Бургаските таксиметрови водачи настояват за значително повишение на цените на

...
</TD
>Бургаските таксиметрови водачи настояват за значително повишение на цените на
Коментари Харесай

Бургаските таксиджии искат да ни возят по-скъпо, както и да карат по бус лентите

Бургаските таксиметрови водачи упорстват за доста покачване на цените на предлаганите от тях услуги, откри информация на Burgas24.bg . В свое желаете до Общинския съвет те оферират минимална дневна цена от 1,09 лева./км да се увеличи на 1,25 лева./км. Минимална нощна от своя стана -  от 1,19 лева./км да бъде 1,40 лева./км.

Съгласно наредбите на от Закона за автомобилните транспорти всяка година Общински съвет дефинира минималната и оптималната цена за таксиметров транспорт на пасажери за един километър пробег по съответните цени, годни за територията на съответната община, където е издадено разрешителното, които се актуализират минимум един път годишно.  Водачите на таксиметрови коли стимулират настояването си с инфлацията в страната. Освен това цените на колите на пазара са се покачили с повече от 30%, което е определящо за сектора. Ето и другите претекстове: цените на такситата в столична община от година са на цените, които в този момент предлагаме;  неналичието на нощен живот и последствията от пандемията оставиха трайни следи и изгониха много колеги; таксиметровата активност в града от дълго време не е привлекателна. Масово водачите се преквалифицират в интернационалните и сектора обезлюдява, както и клиентите намаляват; както всяка година през летния сезон има дефицит на таксита, също последица от ниските тарифи; фирмите поддържащи диспечерски центрове нямат интерес да покачват цените, тъй че непринудено от тяхна страна неможем да разчитаме за покачване, а това изнервя водачите и пострадали са клиентите.

Освен повишение на цените от таксиметровия отрасъл упорстват да имат право да се движат по бус лентите в града, да могат да влизат в региона на " Автогара Юг " и да бъдат сложени екотоалетни на някои от таксиметровите стоянки.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР