Сигналът ще бъде подаден до ДАНС и Прокуратирата утре. Очаквам

...
Сигналът ще бъде подаден до ДАНС и Прокуратирата утре. Очаквам
Коментари Харесай

Искри между Радев и Главчев заради казуса с частната детска болница, премиерът със сигнал до ДАНС във вторник

Сигналът ще бъде подаден до ДАНС и Прокуратирата на следващия ден. Очаквам отчет и от Министерство на здравеопазването. Това съобщи служебният министър председател Димитър Главчев във връзка решението си да изиска от органите да създадат инспекция по какъв начин е утвърден градежът на болничното заведение “Мама и аз ".

Припомняме, че държавното управление утвърди градежа й, само че след последвалите отрицателни реакции от политици и институции, решението бе анулирано от министър-председателя. Причината за недоволството бе, че това ще анулира градежа на национална детска болница.

" Нямахме никакви терзания по отношение на законосъобразността на решението. Само че в обществото излязоха обстоятелства, които нямаше по какъв начин да знаем. Веднага реагирахме ", отговори Главчев на въпрос за какво подава сигнал против решение, което е минало в кабинета му.

Президентът Румен Радев също разяснява, че и при неговите служебни държавни управления е имало такива претенции. " Още тогава изрично заявих моята позиция и тя се съблюдаване от всички служебни държавни управления ", акцентира държавия глава. " Премиерът да каже по какъв начин се е движил планът за частната болница " Мама и аз. Детското опазване на здравето би трябвало да бъде народен приоритет ", безапелационен бе той.

По думите му страната е закъсняла с построяването на Национална детска болница.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР