1001 души са потърсили медицинска помощ в УМБАЛ Бургас и

...
</TD
>1001 души са потърсили медицинска помощ в УМБАЛ Бургас и
Коментари Харесай

Много работа за лекарите от УМБАЛ Бургас по празниците

1001 души са потърсили здравна помощ в УМБАЛ Бургас и медицинския център на болничното заведение " Св. Николай Чудотворец " през почивните дни от 1 до 6 май. Лекарите са преглеждали близо 160 пациенти дневно.

През Спешно поделение и прилежащите незабавни кабинети – педиатричен, хирургичен и ортопедичен, са минали 607 пациенти. Продължава наклонността то да бъде търсено от всевъзможни хора по всевъзможни мотиви, разнообразни от незабавните. Едва при 90 пациенти от всички се е наложил незабавен банкет в болница.

Водещи недоволства, предиздвикали хората да потърсят доктор по празниците, са били от страна на дихателната система и сърдечно-съдовата система – зной, кашлица, температура, недоволства, хипертонични рецесии. С недоволства в храносмилането са били единствено 40 души. През хирургичния и ортопедичния кабинет са минали 188 пациенти с леки контузии в резултат на битови произшествия.

Една трета от всички пациенти, прегледани и в болничното заведение, и в неотложните кабинети на МЦ " Св. Николай Чудотворец ", са деца. Педиатрична помощ е била оказана на 317 пациенти. Водещите недоволства са били свързани с присъщите за сезона вирусни болести и техните затруднения. Неотложните кабинети на МЦ " Св.  Николай Чудотворец " обслужват по контракт в почивни дни и нощем пациентите на общопрактикуващите лекари в Бургас и района.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР