Тази вечер всички погледи ще бъдат насочени към Мария Бакалова

...
Тази вечер всички погледи ще бъдат насочени към Мария Бакалова
Коментари Харесай

Какво каза Мария Бакалова преди нощта на Оскарите

Тази вечер всички погледи ще бъдат ориентирани към Мария Бакалова и към Лос Анджелис, където за 93-и път ще бъдат раздадени влиятелните златни статуетки.

Първата българка, номинирана за Оскар в категория „ най-хубава поддържаща женска роля “, даде извънредно изявление на топ журналистът от бГВ Георги Тошев. Ето какво сподели Бакалова:

- Има ли заплаха за един младеж както теб, който идва от Източна Европа, да се изгуби в цялото това разнообразие?

- Възможности има постоянно, всевъзможни. Абсолютно когато и да е. Ако си крепко стъпил на земята и в случай че мислиш преди да действаш или да приказваш, може би няма да се изгубиш. Ние имаме мозъци, които би трябвало да ни светят като фенерче в гората и да не ни разрешат да се изгубим. Така че мисля, че това от кое място идваме е мотив за празник, а не мотив за плашене. Не имам вяра доста много в губенето. Губенето е може би вътрешен проблем, върху който в случай че сме задоволително виновни и стимулирани да не попаднем в него, няма да се случи. Надявам се, че няма да се изгубя, уповавам се, че в противен случай – ще се намеря повече и повече хора ще бъдат открити през тази първа стъпка към нещо по-голямо.

- Едва ли мислиш за премиите. Мислиш за нещо друго и кое е то? Отвъд наградите…

- Честно ли? Днес си мисля за обич. Дори не чисто личностна обич, а цялостна обич в света, тъй като имам вяра, че ние, в случай че се обичаме, като хора, всичко ще бъде по-добро. Ние ще бъдем по-добри хора. Това в световен аспект. Оттам, в личностен, бленувам за още работа. Аз не мога да пребивавам без да работя. Наградите са страховит бонус и са нещо доста прелестно, доста готино. Значи хората са разбрали този филм, значи те са ми чули посланието. Може би те ще създадат по-добрия избор, тъй като са видели кое евентуално не е най-хубавият избор. Или са видели някакъв страховит образец, като невероятната Денийс Джоунс и са си споделили: „ Боже, аз ще бъде като нея и ще направя всичко допустимо да не бъда неоправдателен, да не посочвам с пръст – това е вярно, това е неприятно “. Когато видиш, че получаваш внимание, че хората реагират на този план, несъмнено, че е извънредно благополучен миг. Но не това е задачата. Целта е да работя върху планове, в които аз персонално се усещам, че тичам от тези рамки на „ тук и в този момент “ – това триединство, което живеем. Мечтая си за световна обич и доста работа, тъй като постоянно може да се работи повече. Аз съм работохолик и когато си почивам се запитвам какво не е наред. Така че – работи ми се.

- Имаш ли визия по какъв начин ще се чувстваш? Това ли е най-голямата гала, най-вълнуващото място, на което ти следва да се появиш след часове?

- Със сигурност за всеки артист това е най-вълнуващата гала, тъй като са премиите на Академията. Аз съм извънредно въодушевена, че ще бъда на едно място с имена като Францис Макдорм, Вайола Дейвис, Лий Айзък – режисьорът на „ Минари “, сър Антъни Хопкинс, Оливия Колман, Глен Клоуз. Това са хора от такива висоти, че просто главата ми не го побира. Невероятни хора. Огромно е и е фантазия за всеки един артист. Това е от нещата, които не мога да опиша с думи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР