Тази вечер в Рим се открива 12-ото издание на Фестивала

...
Тази вечер в Рим се открива 12-ото издание на Фестивала
Коментари Харесай

В Рим се открива фестивал на българското кино

Тази вечер в Рим се открива 12-ото издание на Фестивала на българското кино. По традиция прожекциите са в " Каза дел Чинема ", само че тази година феновете ще се насладят на най-новите български филми навън, под звездите.

Вижте и още в директното включване на Миглена Стойчева.

Да се поддържа 12 години български фестивал зад граница не е лесна работа. Още повече тук в Рим, където публиката е претенциозна, тъй като италианците знаят добре по какъв начин се прави качествено кино. Лесно ли се провежда такова амбициозно събитие ще ни каже шефът на Българския културен институт Жана Яковлева.

А другояче програмата е повече от забавна. Фестивалът се открива с безспорно най-успешния български филм през последните години - " Ага " на Милко Лазаров. Статистиката на лентата е красноречива - показана е на 30 влиятелни фестивала и е отличена с 20 награди. Публиката тук ще види още " Снимка с Юки " на режисьора Лъчезар Аврамов. Сред актьорите във кино лентата е Димитър Маринов, който се снима в него преди присъединяване му в отличения с " Оскар " " Зелената книга ". Ще бъдат показани още " Дъвка за балончета ", " Лошо момиче " на Мариан Вълев и Бензин.

На три от игралните филми в програмата на фестивала Българска национална телевизия е копродуцент. В програмата има и три документални акцента, отдадени на огромни български създатели " Черказки летописи " за писателят Йордан Радичков, кино лентата " На Иван Андонов с обич " и Sempre Libera за сопраното Соня Йончева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР