Отбелязваме Европейската нощ на музеите. Европейската нощ на музеите и

...
Отбелязваме Европейската нощ на музеите. Европейската нощ на музеите и
Коментари Харесай

Отбелязваме Европейската нощ на музеите

Отбелязваме Европейската нощ на музеите. Европейската нощ на музеите и интернационалния ден на музеите означаваме през днешния ден.
Денят е маркиран за първи път през 1978 година
Целта на празника е да се повиши информираността за ролята на музеите в обществото. Европейската Нощ на музеите се провежда за първи път през 2005 година от френското Министерство на културата. И единствено за няколко години самодейността се популяризира сполучливо из цяла Европа. Българските музеи и галерии се включват още в първото й издание.
По своя формат Европейската нощ на музеите е необятно отворена стратегия
към допустимо максимален кръг от хора, които имат опция освен да се допрян до експонатите и творбите, показани от музеи и галерии, само че и да почувстват посланията им.
Концепцията на самодейността е да се
доближи до огромен кръг от хора, с акцент младата публика, посредством представянето на необикновена и атрактивна стратегия, която с изключение на опцията за запознаване с културното завещание, да предлага и други културни прояви.
Националната стратегия за отбелязване на обичайна европейска самодейност,
направена от дирекция,,Културно завещание, музеи и изобразителни изкуства “ на Министерството на културата включва: тематични изложения, концерти и разнородни арт прояви,
както и специфични събития, отдадени на Нощта.
В самодейността ще вземат участие общо 61 държавни и общински музея и художествени галерии и техните филиали от 25 области в страната, които ще посрещат гости със свободен вход.
Нощта на музеите е отворена за всички.
Националният военноисторически музей (НВИМ) се включва в Европейската самодейност „ Нощ на музеите “ с вход свободен за външната и непрекъснатата
хронологична експозиция, концерт и лятна
киновечер под звездите. В късните часове на деня посетителите ще имат опцията да прегледат
една от най-богатите музейни сбирки в страната,
да преоткрият малко известни обстоятелства за емблематични експонати и да запазят загатна от тазгодишното издание на Нощта на музеите със селфи в особено самостоятелен за задачата ъгъл.
За всички посетители, избрали да посетят НВИМ,
Представителният оркестър на Националната гвардейска част ще изнесе концерт от 19.00 часа с известни творби от богатия си репертоар.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР