Тази вечер беше премиерата на документалния филм Васил Арнаудов -

...
Тази вечер беше премиерата на документалния филм Васил Арнаудов -
Коментари Харесай

Излъчиха премиера на документален филм за диригента Васил Арнаудов в София

Тази вечер беше премиерата на документалния филм " Васил Арнаудов - Диригент на света ", отдаден на един от най-ярките представители на българската музикална просвета от втората половина на XX век.

Лентата е пътешестване из спомените на хора, които са познавали, обичали и работили с проф. Васил Арнаудов, а с кино лентата ще бъде маркирана и 90-годишнината от неговото рождение.

Най-важното обръщение на документалния филм е, че би трябвало да се гордеем с националната ни просвета, да бъдем пазители на традициите и да помним имената на българите, които са ни прославяли по света.

" Основните, към които е ориентиран този филм, това са хората, които не го познават, младото потомство и нашата огромна мотивация да го създадем беше, че би трябвало да имаме национална памет за такива българи, които са разнасяли името на България и националната ни просвета на хиляди километри от София. Така че аз се надявам просто да се срещнат с един човек, който в персонален контакт беше несравним, харизматичен, доста занимателен, от време на време не прекомерно благ, само че най-много да помним, че ние като нация имаме с какво да се гордеем и това би трябвало да е в основата на самочувствието ни през днешния ден ", сподели синът на Васил Арнаудов - Андрей.

Българска национална телевизия ще излъчи документалния филм " Васил Арнаудов - Диригент на света ", на 14 юни, сряда, от 21:00 ч.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР