Тази възможност вече имат безработни, които са насочени към работно

...
Тази възможност вече имат безработни, които са насочени към работно
Коментари Харесай

Стартира нова мярка за насърчаване на мобилността на безработните

Тази опция към този момент имат безработни, които са ориентирани към работно място и сменят адреса си, с цел да работят на повече от 50 км надалеч от вкъщи си. Средствата по мярката се отпускат за не повече от 12 месеца, като размерът им за тази година е до 200 лева месечно.

Новата мярка е регламентирана в член 42, ал.3 с последните промени в Закона за поощряване на заетостта и Правилника за използването му. Тя ще поддържа фамилиите, които не търсят работа надалеч от местоживеенето си заради неналичието на парцел в друго обитаемо място и невъзможността с трудовите си приходи да покриват разноските за наем, грижа за децата в детско заведение и други услуги за естествен витален стандарт. Предоставяната финансова поддръжка за възобновяване на част от тези разноски е ориентирана и към младежите, напускащи профилирани институции или ползващи обществени услуги в общността от резидентен вид. Тя ще насърчи териториалната им подвижност и подтиква мотивацията им за независим и самостоятелен от институциите живот.

Успоредно с това, основаването на условия за по-голяма подвижност и интензивност на безработните лица и изключително на тези с професионални умения е в унисон с повишеното търсене от бизнеса на квалифицирана работна мощ.

Подробна информация може да се получи във всяка дирекция " Бюро по труда " и на формалната страница на Агенцията по заетостта в рубриката " насърчителни ограничения за безработни лица ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР